Skip to content
Politică

Primarul USR-ist al Braşovului, Allen Coliban, explică minciuna din CV-ul său. A fost exmatriculat pentru a-şi îngriji bunica bolnavă

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban, care îşi “înflorise” CV-ul cu absolvirea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, a motivat exmatricularea din unitatea de învăţământ prin faptul că a fost nevoit să întrerupă studiile pentru a-şi îngriji bunica bolnavă.

El a declarat marţi că exmatricularea sa de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare s-a produs ca urmare a faptului că nu şi-a dat licenţa.

În CV nu am scris că sunt absolvent, am scris că am urmat acele cursuri. Este rubrica ‘Educaţie’ şi sunt cinci ani pe care i-am făcut la Automatică şi Calculatoare. Povestea ţine de o problemă şi de aspecte personale. În 2002, când eram student al acestei facultăţi, a decedat tatăl meu. Am rămas întreţinător al bunicii mele, diagnosticată cu Alzheimer, lucru care m-a obligat să mă mut la Braşov. În 2005 am terminat anul 5, ar mai fi trebuit să închid două laboratoare pe care nu am putut să le echivalez. Aceasta a fost decizia profesorilor. Examenele mi le dădusem. Ar fi trebuit să echivalez aceste două laboratoare – asta însemna un semestru petrecut la Bucureşti, lucru pe care nu mi-l mai permiteam„, a explicat reprezentantul USR PLUS, într-o conferinţă de presă.

El scrisese în biografia sa că a “terminat Facultăţie de Automatică şi Calculatoare (Bucureşti) şi Management (Braşov)”.

Coliban a mai precizat că a urmat cursurile anului V, precizând că a fost o eliminare din registre: „Am avut o carieră de zece ani în IT, în care nimeni nu mi-a cerut această diplomă, o carieră de care sunt foarte mândru, aşa cum sunt de altfel mândru de cei cinci ani petrecuţi la una dintre cele mai dificile facultăţi din România. Din 2002 până 2005, cât am fost la facultate, nu am fost exmatriculat. În momentul în care am renunţat să mai merg la facultate, din 2005, după patru ani de zile, s-a produs această eliminare din registre. Este o decizie administrativă, care nu are legătură cu actul de învăţământ. Nu am fost exmatriculat pentru ceva ce am făcut, ci pentru faptul că am renunţat să îmi mai dau licenţa în anii următori„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *