Skip to content
Politică

Primarul USRPLUS al Bacăului, bilanț la 6 luni de la preluarea mandatului. Trei promisiuni asumate și uitate de edilul Lucian Viziteu

desteptarea.ro

Au trecut mai bine de 6 luni de la alegerile locale din 2020, însă pentru unii primari, promisiunile făcute în campania electorală par a rămâne momentan doar pe hârtie. Acesta este și cazul primarului USRPLUS al Municipiului Bacău, Lucian Viziteu.

Promisiunea uitată a refacerii stadionului municipal din Bacău

Necula vrea să dărâme Stadionul Municipal, eu îl refac!, spunea Lucian Vizieu în campania electorală din 2020, făcând trimitere la fostul primar Ciprian Necula. Una dintre cele mai importante promisiuni din campanie făcute de Lucian Viziteu a fost legată de refacerea stadionului municipal Bacău. “În ultimii 10 ani, multe dintre stadioanele orașelor mari din România au fost reabilitate și modernizate. Avem o arenă ofertantă, care trebuie reabilitată pentru a redeveni motorul sportului și divertismentului”, spunea Viziteu. Primarul considera că stadionul  municipal din Bacău poate deveni un hub comercial și de promovare a brandului Made in #Bacau, o altă inițiativă rămasă momentan pe hârtie a primarului.

Realitatea din teren este însă una dezolantă. Departe de a începe refacerea promisă, stadionul din Bacău a ajuns invadat de buruieni. Geamuri sparte, grămezi de peturi, obiecte abandonate și saltele zac la intrarea în stadionul municipal. Lucrările au fost începute de ochii lumii în anul electoral 2020, însă au fost rapid abandonate. Lucian Viziteu și-a dat seama că îl va costa mai mult să reabiliteze stadionul decât să îl construiască de la zero. Viziteu pasează acum responsabilitatea spre guvern și CNI, spunând că așteaptă să se concretizeze promisiunile făcute de fostul premier Ludovic Orban.

Bacău, unul dintre cele mai nesigure orașe din țară

O altă promisiune făcută de Lucian Viziteu în campania electorală ține de domeniul siguranței cetățeanului. “Creșterea rapidă și dezvoltarea orașului trebuie să se facă fără a face rabat de la siguranța cetățeanului. Siguranța cetățeanului este unul dintre motivele principale ale existenței autorităților locale. Voi întări colaborarea cu Poliția Națională, prin structurile de Poliție și Jandarmerie, pentru asigurarea siguranței și ordinii publice în Bacău. Poliția Națională trebuie sprijinită pentru misiunea lor și complementară cu Poliția Locală”, spunea Viziteu. Unul dintre obiectivele declarate ale primarului era să facă din Bacău un oraș sigur, care să aibă cea mai mică rată a criminalității din regiunea Moldovei.

Datele oficiale arată însă că Bacăul este în prezent unul dintre cele mai nesigure orașe din țară. Coeficienții de criminalitate plasează Bacăul în top 13 cele mai nesigure orașe din România, în fața unor orașe precum Galați sau Craiova.

Reforma administrației publice mai așteaptă

Nici la capitolul reforma administrației publice, Viziteu nu a făcut mare lucru în ultimele 6 luni de zile, deși aceasta era o altă prioritate a primarului. “Îmi propun sa modernizez și eficientizez funcționarea tuturor departamentelor și instituțiilor aflate în subordinea Primăriei”, spunea Viziteu. Birocrația excesivă continuă să sufoce cetățeanul de rând. De pildă, pentru o autorizație de construcție, un cetățean din Bacău trebuie să descarce și să completeze numai puțin de 6 pagini de date și o altă fișă de 2 pagini prin care confirmă depunerea unui morman de documente din care fac parte printre altele extras de carte funciară, taxe, certificat de atestare fiscală, foto color amplasament, cerere și anexă cadru, acorduri notariale, 10 avize, studii de specialitate, dovadă OAR și alte zeci de hârtii.

La 6 luni de la preluarea mandatului, primarul USRPLUS al orașului Bacău este încă departe de promisiunile făcute în campania electorală. Rămâne de văzut câte dintre aceste obiective asumate vor fi îndeplinite până la finele mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *