Skip to content
Societate

Primele cazuri de Omicron în Olt. Un singur pacient a venit din străinătate. În ce stare sunt

Twitter

Primele cazuri de pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 au fost înregistrate în judeţul Olt în cursul zilei de marţi, 10 ianuarie 2022.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că primele cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost înregistrate în judeţul Olt în cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022.  „În dupa-amiaza zilei  de 10 ianuarie 2022, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat primele cinci cazuri confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, varianta B1.1. 529 (Omicron). Este vorba despre patru cazuri  de sex feminin şi un caz  de sex masculin“, au transmis reprezentanţii DSP Olt. Toţi cei cinci pacienţi au fost izolaţi la domiciliu, potrivit adevarul.

Patru sunt din mediul urban, unul este din mediul rural. Pacienţii au vârste cuprinse între 23 şi 64 ani şi nu au legătură între ele.

Bărbatul, în vârstă de 54 ani, s-a întors din Marea Britanie, prezentând simptomatologie specifică bolii la aproximativ 5 zile de la sosirea în ţară. Toţi cei cinci pacienţi au fost izolaţi la domiciliu, starea lor de sănătate fiind bună. „În jurul cazurilor s-au efectuat anchetele epidemiologice pentru stabilirea perioadei de izolare, cât şi pentru  identificarea contacţilor direcţi, în vederea carantinarii“, au mai precizat reprezentanţii DSP Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *