Skip to content
Politică

Primele date ale anchetei privind elicopterul SMURD prăbușit

Anchetatorii au obţinut de la medicii legişti primele date privind felul în care au murit cei patru ocupanţi ai elicopterului SMURD prăbuşit luni în lacul Siutghiol, la Mamaia. Pilotul şi asistenta au murit înecaţi, în timp ce copilotul şi medicul au suferit mai multe traume, cele mai grave fiind la cap, potrivit informațiilor româniatv.net.

La bord se aflau Pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu, Copilotul – căpitan comandor Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Camelia Harton. Aceștia și-au pierdut viața în urma tragediei petrecute pe lacul Siutghiol.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El a absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. El avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanța, Vizireanu Laura, avea 39 de ani şi era mama unui băieţel de 4 ani.

Asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, avea 38 de ani și lucra în cadrul SMURD din anul 2008. Ea avea un copil, iar în ziua accidentului îşi anunţase iubitul că era din nou însărcinată, potrivit Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *