Primele declarații ale bărbatului lăsat fără un plămân, fără să fie nevoie, la Marius Nasta: „Nu pot să merg, obosesc”

Sursa foto: Freepik

Statul român plăteşte milioane de lei din buget acelor pacienţi care câștigă diverse procese cu spitalele în care au fost trataţi.

Acum a venit rândul Institutului Marius Nasta, din Capitală, silit de instanţă să îi dea 150 de mii de euro unui bărbat căruia un chirurg de acolo i-a scos un plămân, deși nu trebuia. Pacientul a fost diagnosticat greşit cu un cancer pulmonar în loc de tuberculoză.

Povestea lui Teodor a început în 2015. Avea 59 de ani când a ajuns în Institutul Marius Nasta, unde, în loc de tuberculoză, medicii l-au diagnosticat greșit cu cancer pulmonar și i-au scos plămânul stâng. Deși avea analize făcute într-o clinică privată care infirmau diagnosticul de cancer, chirurgul le-a ignorat.

După externare bărbatul l-a dat în judecată pe profesorul Ioan Cordoș, cel care i-a făcut operația, dar și spitalul.

Teodor, pacient: ”Eu nu mai pot nici măcar să merg mai mult de 43 de metri, a trebuit să închid firma. Starea mea de sănătatea este rea, obosesc foarte repede, vorbesc încet, nu pot să merg fără să mă odihnesc”.

La finalul anului trecut instanța a decis că unitatea sanitară trebuie să-i plătească pacientului daune morale de 150 de mii de euro.

Flavia Tutovanu, vocata pacientului: 
”În decembrie 2023 am demarat procedura de executare silită, insă până în acest moment nu s-a recuperat nici măcar o sumă de bani. După 4 luni de tăcere, institutul a răspuns executorului judecătoresc că nu are bani”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: