Skip to content
Politică

Primele imagini cu Klaus şi Carmen Iohannis la ceremonia de înscăunare a noului împărat al Japoniei

Adevarul

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Tokyo, în Japonia, alături de soţia sa Carmen, unde participă la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei.

Pe site-ul preşedinţiei au fost postate două fotografii de la sosirea la ceremonia de înscăunare, preşedintele fiind îmbrăcat în frac, iar soţia sa într-o rochie lungă, turcoaz.    Cu ocazia participării la acest eveniment, şeful statului va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

Naruhito, în vârstă de 59 de ani, şi-a început domnia în luna mai, după abdicarea tatălui său, fostul împărat Akihito.   Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializată, printr-o serie de ritualuri tradiţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *