FOTO Primele imagini cu românii evacuați din Gaza

Sursa: Facebook

Primul grup de români a fost evacuat, marți, din Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe a publicat imagini cu ei după ce au trecut granița în Egipt. Aceștia vor pleca de la Cairo spre România cu zboruri speciale.

Este vorba despre 93 de cetățeni români și familiile acestora care au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt.

Aceștia sunt însoțiți până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale, potrivit MAE. Aceștia ar urma să ajungă în România miercuri seară, conform unor surse diplomatice.

„MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare”, a transmis Ministerul de Externe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL