Skip to content
Societate

Primele imagini cu tornada din Bulgaria: Când ar putea ajunge și în România

B1.ro

Bucureștiul ar putea fi lovită de o tornadă anunţă site-ul meteo Accuweather.

Despre o vreme severă care ar putea să afecteze sud-estul țării se vorbește și pe site-ul European Storm Forecast Experiment, unde se precizează că în România s-ar putea produce căderi masive de grindină.

" "

De altfel, pe Facebook  au început deja să apară imagini cu vremea severă din Bulgaria. Într-una intre fotografiile publicate pe pagina Meteo Balkans se poate vedea o mică tornadă formată în țara vecină. Aceasta ar fi apărut în zona localității Lesnovo de lângă Sofia.

 

Pe harta radar de pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) se poate vedea live cum o furtună se îndreaptă spre țara noastră, la ora transmiterii acestei știri aceasta aflându-se în zona graniței Româneie cu Bulgaria, pe teritoriul țării vecine.

Contactați de B1.ro, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorlogie (ANM) au declarat că sunt șanse slabe ca o tornadă să lovească Bucureștiul.

Sunt șanse foarte slabe de producere a unei tornade. Într-adevăr vor fi intensificări ale vântului, dar NU credem că vor fi tornade”, au susținut reprezentanții ANM.

Chiar dacă nu vorbesc explicit depre producerea unei tornade, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis luni două atenţionări cod galben de precipitaţii şi instabilitate atmosferică accentuată, potrivit b1.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *