Skip to content
Societate

Primele imagini de la atentatul asupra ambasadei României, din Afganistan

Jurnalistul Radu Tudor publică, pe blogul personal, primele imagini de la Kabul, acolo unde a avut loc un atentat asupra ambasadei României, în urma căruia un cetățean român a murit. Radu Tudor arată că atentatul s-a petrecut în două etape și nu a vizat neapărat România, ci întreaga zonă unde sunt cantonați străinii.

O mentiune esentiala : atentatul nu a vizat special Ambasada Romaniei ci toata zona Green Village din capitala Afganistanului. Acolo se afla concentrate mai multe sedii ale unor reprezentante diplomatice dar si ale unor firme de securitate occidentale.

Atentatul s-a desfasurat in doua etape :

explozia unei cisterne incarcate cu sute de litri de combustibil, ce avea atasata o bomba. Explozia a avut loc in apropierea zonei de acces spre Green Village si a provocat un crater de cativa zeci de metri, morti si importante distrugeri

atacul a fost continuat de 5 teroristi inarmati cu grenade si mitraliere. Asaltul a durat cateva ore. In acest sangeros schimb de focuri a murit si diplomatul roman, membru al misiunii de securitate diplomatica

In imagini se vad cladirile distruse de explozie, masinile atacate cu pistoale mitraliera si o vesta antiglont plina de sange, abandonata in timpul luptelor cu teroristii.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

Iată imaginile publicate de jurnalistul Radu Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *