Primele minciuni în scandalul Elena Valerica. Elena Valerica Lasconi-SRI

Sursa foto: Elena Lasconi

Dezvăluirile despre posibile legături cu SRI ale primăriței de Câmpulung, potențială candidată la prezidențiale, vor fi probabil dezbătute pe larg deoarece din răspunsurile date până acum de doamna Lasconi lucrurile se complică, dar și se simplifică in același timp.

Să le luăm pas cu pas:

15 decembrie 2023, Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt STS: ” (…)Bunăoară, n-ar trebui să ascundă faptul că o scurtă perioadă de timp s-a iţit în curtea SRI pe post de consilieră a lui Radu Timofte, odihnească-se. O consilieră foarte, foarte, fooooarte apropiată. Aşa zic gurile rele. Şi a stat în SRI fix pînă ce serviciul i-a cumpărat de pe piaţa liberă un apartament de 45.000 euro la banii de atunci şi i l-a vîndut cu 15.000 euro. Un frumos apartament pe Bdul Mihai Bravu. Lenuţa l-a cumpărat cu toată suma la sacoşă, apoi a plecat din serviciu. Despre morţi numai de bine, dar scandalul cu locuinţele de serviciu din perioada de şefie a lui Timofte îl ştie toată lumea, iar blonda Lenuţa e doar una dintre toţi ăia mulţi care s-au ales cu locuinţe luate de SRI pentru rude, amante şi şmecheri din serviciu. Unii dintre ăia care au cumpărat apartamente de serviciu au trebuit să le dea înapoi, atunci cu scandalul. Cei cărora li s-au cumpărat apartamente de pe piaţă au rămas cu ele.”

Răspunsurile Elenei Valerica Lasconi la Digi 24, august 2024: ”Faptul că am colaborat cu serviciile şi asta a apărut pe un site unde ştirea a fost livrată de Rareş Bogdan, iar un altul care aparţine domnului Mănăstire şi chiar aş face o hârtie către Serviciile Secrete din România, dacă aceşti domni sunt, sau au fost colaboratori ai serviciilor.  Deci ei au nişte minciuni acolo, efectiv o invenţie în care se spunea inclusiv că cu ajutorul Serviciilor eu mi-am achiziţionat un apartament, vorbim despre persoane care au la mână ceas de peste 30.000 de euro.  Eu pentru apartamentul pe care l-am cumpărat…şi nu e pe bulevardul care se spunea in ştirea falsă, plătesc rate până în 2037 şi eu ştiu ce înseamnă sa plăteşti rate si ratele mele sunt din ce în ce mai mari, ca ale tuturor românilor care au credite datorită, din cauza politicilor proaste făcute de acest guvern PSD-PNL”.

  1. Doamna Lasconi spune că și-a cumpărat apartamentul, dar cu credit până in 2037. Conform declarației de avere are 2 credite la Banca Transilvania: unul până in 2037 într-adevăr, altul până in 2026. Creditele au fost contractate in 2013 și 2021. Apartamentul cu pricina apare si el in declarația de avere, dar cumpărat in 2001, așa cum afirma doamna Tobă. Deci o primă minciună.
  2. A cumpărat un apartament de la SRI? E foarte simplu ca doamna Lasconi să lămurească proveniența apartamentului: să prezinte public contractul de vânzare-cumpărare.
  3. Dacă apare ca fiind cumpărat de la o unitate SRI atunci devine o problemă complicată pentru doamna Elena Valerica Lasconi. În 2001, doamna Lasconi era jurnalist la PRO Tv. Dacă SRI i-a „vândut” un apartament nu putea să facă acest lucru decât dacă era cadru SRI. SRI nu era și nu e dezvoltator imobiliar. Si dacă se dovedește că este asa atunci doamna Lasconi trebuie să ne lămurească ce a „făcut” in SRI. A fost consiliera directorului SRI de la aceea vreme Radu Timofte, așa cum afirmă doamnă Tobă? A fost cadru activ sau acoperit al SRI? Dacă da când a trecut in rezervă dacă a trecut?

Doamna Lasconi trebuie să prezinte de urgență public contractul de vânzare-cumpărare și să răspundă la întrebările despre legăturile cu SRI, potrivit Flux24.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: