Skip to content
Societate

Primele proteste anunțate de magistrați pentru pensiile speciale: Curtea de Apel București își suspendă activitatea pe termen nedeterminat

facebook ministerul public

Sute de magistrati protesteaza pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti

Primele proteste ale magistraților din cauza eliminării pensiilor speciale sunt anunțate de către cei de la Curtea de Apel București, care au decis ca începând de luni să suspende activitatea instanței pe o durată nedeterminată, scrie hotnews.ro.

Parchetul General anunță că va face „orice demers legal” pentru menținerea pensiilor speciale: Orice modificare încalcă independența magistraților

Surse din cadrul Curții de Apel București au declarat că la Adunarea Generală întrunită vineri magistrații au votat în unanimitate să suspende activitatea instanței pe o durată nedeterminată.

Activitatea ar urma să fie oprită începând de luni, 23 decembrie. Camera Deputaților a amânat miercuri, pentru anul viitor, votul asupra proiectului PNL de abrogare a pensiilor speciale.

Proiectul PNL, care marți a primit avizul favorabil în Comisia de Muncă, propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare. Liberalii susțin menținerea pensiilor speciale doar pentru militari deși, inițial, aceștia au pledat și pentru păstrarea beneficiilor și pentru magistrați.

Miercuri, câteva mii de grefieri au ieșit în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel național, iar cei din București au protestat în fața Parlamentului în timpul ședinței de plen a Camerei Deputaților, perioadă în care au fost închise arhivele și registraturile și suspendate ședințele de judecată. De asemenea, grefierii au protestat și vineri în stradă, la nivel național.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *