Skip to content
Politică

Primele regrete în rândul tehnocraților. Prună: Timpul a fost prea scurt!

" "

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi, că regretă faptul că nu a avut timpul necesar pentru a face ceva în sistemul penitenciar, dar şi că nu a putut trece proiectul ce modifică pachetul de legi ale justiţiei.

„Regret că timpul a fost prea scurt pentru a putea face cu adevărat ceva în sistemul penitenciar, ceva ce deţinutul să simtă. Am început să facem lucruri, am spus public ceea ce mai trebuie făcut, însă, din păcate, nu am avut timp în cursul acestui an şi îmi pare foarte rău”, a precizat Raluca Prună, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

" "
" "

Mai mult, aceasta a adăugat că regretă şi faptul că nu a putut trece proiectul ce modifică pachetul de legi ale justiţiei.

„Pentru că tot anul acesta am discutat cu CSM un proiect de modificări ale pachetului de legi ale justiţiei, cum sunt denumite, regretul meu cel mare este că nu am putut trece acest pachet, însă cred că într-un fel este bine că noul Guvern va avea oportunitatea să şi-l însuşească şi, în plus, să discute şi cu noul CSM. (…) Dacă se poate să nu se discute foarte mult pe acele chestiuni care încă sunt chestiuni sensibile şi să se trimită acest proiect în Parlament ar fi foarte bine pentru că sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit”, a explicat Prună, conform Agerpres.ro

Chestionată, însă, dacă alegerea în Parlament a unor persoane cu probleme penale reprezintă un semnal privind scăderea încrederii în justiţie, ministrul a răspuns că alegerile au fost libere iar partidele care au încercat „să-şi mai cureţe puţin listele” au făcut foarte bine.

„Cred că lucrurile sunt complet distincte. Sunt alegeri care au fost organizate liber, au fost nişte rezultate, aşteptăm să se constituie un nou Guvern şi cred că partidele au făcut foarte bine, acelea care au făcut acest lucru, că au încercat să-şi mai cureţe puţin listele. Faptul că avem foarte multă lume trimisă în judecată şi aceasta să ştiţi că este o măsură a eficienţei instituţiilor care combat nu numai corupţia, dar, în general, infracţionalitatea în România. Şi DIICOT face acelaşi lucru, de pildă pe spălarea de bani, şi avem politicieni trimişi în judecată nu pentru corupţie, ci pentru spălare de bani. Cred că sunt măsuri absolut normale de asanare a societăţii. Sunt sigură că, chiar dacă acum unii dintre concetăţenii noştri sunt supăraţi, pe termen mediu vom fi mai fericiţi că trăim într-o lume mai curată”, a spus ministrul Justiţiei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *