UPDATE VIDEO Rezultate BAC 2024. Lista completă a notelor. Care este rata de promovare

Rezultate Examen
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / BOGDAN DANESCU

UPDATE, ORA 11.33

Rezultatele înainte de contestații la examenul de bacalaureat au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro și la afișierele școlilor unde s-a susținut examenul.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 76,4%: în creștere cu 3,6% față de prima sesiune din anul trecut (72,8%), respectiv cea mai ridicată în ultimii ani (an de referință – 2009).

Pentru promoția curentă, rata de succes este de 81,5%, în creștere cu peste 3% față de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoțiile din anii trecuți, procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%). 39 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10, transmite Ministerul Educației într-un comuniact de presă.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul Educaţiei va publica, luni, primele rezultate ale examenului de bacalaureat, iar candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatee finale sunte aşteptate în 12 iulie. Anul trecut, înainte de contestaţii, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 72,8%, mai mică decât în 2022, dar mai mare decât în 2021, când a fost 67,8%

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, afişarea primelor rezultate la Bacalaureat (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Peste 134.000 de candidaţi au fost înscrişi, dar peste 2.000 au lipsit la fiecare dintre problele scrise susţinute în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre. În anul 2023, înainte de contestaţii, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 72,8%, mai mică decât în 2022 (73,3%), dar mai mare decât în 2021, când a fost 67,8%.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: