Skip to content
Știri locale Suceava

Primele rezultate ale necropsiei în cazul tânărului din Vatra Dornei care a murit înainte de o operație la cot

Facebook/ Valeriu Stoilov

Noi informații în cazul tânărului de 28 de ani care a murit la spitalul din Vatra Dornei, imediat după anestezie, în timp ce medicii se pregăteau să-l opereze pentru o fractură la cot. Rezultatele parțiale ale necropsiei indică prezența unui edem pulmonar.

Bărbatul a suferit un edem pulmonar „acut, masiv, asfixiant”, potrivit rezultatelor parțiale ale necropsiei. Acest lucru înseamnă că în plămâni se acumulase o cantitate foarte mare de lichid, care a dus la intrarea în stop cardiorespirator. Medicii legiști au mai observat și că tânărul de 28 de ani suferea și de o afecțiune a inimii, hipertrofie ventriculară stângă, o boală de care e posibil ca pacientul să nu fi știut că suferă și care ar fi putut contribui la degrararea rapidă a stării lui de sănătate pe masa de operație. Medicii legiști vor face mai multe analize de laborator pentru a stabili dacă substanța administrată la anestezie a cauzat decesul tânărului, potrivit digi24.

Tânărul în vârstă de 28 de ani murit miercuri la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenţie chirurgicală în urma unei fracturi la cot. Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr Cristian Rusu, chirurg, a declarat presei că Valeriu Stoilov a fost internat pe 13 martie şi programat pentru intervenţia chirurgicală pentru data de 15 martie, fiindu-i efectuate toate analizele şi investigaţiile preoperatorii. „Totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil”, a spus directorul medical al spitalului.

El a precizat că a fost resuscitat, dar a făcut al doilea stop cardiorespirator şi după manevrele efectuate din nou, mai mult de o oră, nu a mai răspuns şi s-a declarat decesul. Potrivit directorului medical al spitalului, anestezistul are o e experienţă de 40 de ani şi ar fi declarat că nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz. „Nici eu n-am avut o astfel de situaţie în 20 de ani de când sunt chirurg”, a spus dr Cristian Rusu. Medicul care i-a făcut anestezia tânărului venit la spitalul din Vatra Dornei pentru o operație la cot și care a decedat spune că a fost o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.

El susține că nu a greșit cu nimic. „Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a spus Mihai Simu, medic anestezist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *