Skip to content
Politică

Primele scântei în coaliția de guvernare. Andrei Cornea: Liberalii vor pândi și ei ocazia să le servească celor din USRPLUS

Facebook/Andrei Cornea

Într-un interviu pentru PS News, profesorul universitar și publicistul Andrei Cornea este de părere că atacul copreședintelui USRPLUS, Dacian Cioloș, în interiorul coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR, la adresa lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației în guvernul Cîțu este „cuvenit, dar ar fi trebuit să se abțină”.

„Nu cred că va afecta foarte mult. Domnul Sorin Cîmpeanu a avut niște legături cu plagiatul lui Ponta, cu alte plagiate de la Academia de Științe Agricole. Fără îndoială opinia publică își pune întrebarea: de ce liberalii nu au găsit pe altcineva pe care să pună la educație.

Eu zic că doamna Anisie ar fi fost o variantă mai bună, fără să fi fost o lumină, dar măcar nu avea probleme de acest timp. Sentimentul pe care ți-l dă este că efectiv nu le pasă de educație în pofida faptului că și președintele s-a implicat în această chestiune. De altfel cei de la USRPLUS nu au luat educația, dar nici nu ar fi vrut să o ia, deși aveau niște oameni destul de buni pentru asta, dar toți se bate pentru așa zisele ministere cu bani mulți și nu îi interesează ceea ce e mai important până la urmă pentru România”, spune Cornea.

De asemenea, acesta consideră că vom vedea mai multe opinii contradictorii în coaliție, iar după episodul Cioloș „liberalii vor pândi și ei ocazia să le servească celor din USRPLUS”.

„Sunt cuvenite afirmațiile domnului Cioloș, dar aș spune că domnul Cioloș, mai ales că nu putea să facă nimic, nu avea așa cum au convenit că fiecare își vede de bucătăria lui, că nu se amestecă în numirile celeilalte părți, deci cred că putea să se abțină, mai ales că această declarație a fost făcută pe Facebook, deci nici măcar nu a fost presat de reporteri.

O să vedem multe astfel de râcâieli de-a lungul timpului. Acum liberalii vor pândi și ei ocazia să le servească celor din USRPLUS, dar până la urmă nu au încotro, sunt condamnați să guverneze împreună deocamdată și asta vor face. 

Rămâne chestiunea în sine, dincolo de micile împunsături în coaliție rămâne chestiunea lui Sorin Cîmpeanu și faptul că liberalii au disprețuit în această situație opinia publică academic și un mare număr de oameni care s-au exprimat de-a lungul timpului: universitari, profesori care s-au pronunțat împotriva plagiatelor. Este o chestiune de care PNL nu va scăpa prea ușor, și aici nu mă refer la Cioloș care dacă vă amintiți nu a fost prea rapid în a rezolva problema lui Ponta, dar mă refer la opinia publică”, a conchis Conea.

Primele nemulțumiri în coaliția de guvernare. Cioloș nu vede cu ochi buni numirea lui Cîmpeanu la Educație. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă, miercuri, că are o ”nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern, întrucât modul în care acesta a acţionat în ultimii ani ”e departe” de felul în care ar trebui să fie un parcurs politic decent o referinţă pentru educaţia din România. Cioloş exprimă că partenerii de coaliţie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor făcute de partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *