Skip to content
Societate

Primele sunete de pe Marte. Perseverance a captat sunetul vântului de pe planeta roşie

www.vox.com

Prima înregistrare audio de pe Marte a fost publicată de NASA, care a transmis, în premieră și primele imagini video. NASA a instalat 25 de camere la bordul roverului Perseverance, iar 5 dintre acestea s-au activat în momentul aterizării. Imaginile surprinse de camerele de pe rover arată perspectiva unei nave spațiale ce aterizează pentru prima dată pe Marte.

Roverul este dotat și cu două microfoane, unul dintre ele s-a aprins pentru a auzi sunetele intrării în atmosferă, coborârea și amartizarea, precum și vântul marțian. Aceasta este prima înregistrare audio de pe Marte.

 

După ce au atins suprafața planetei Marte, roverul a trimis înapoi date și imagini folosind sonda NASA de pe orbita Marte, care se învârte în jurul planetei din 2006. Roverul a trimis înapoi pe Pământ o vedere nemaivăzută: cum arată amartizarea. Această imagine este un cadru din video care va fi distribuit astăzi.

 

Înainte ca roverul să înceapă explorarea suprafeței planetei Marte și ca Ingenuity să facă primul zbor de test, ambele vor parcurge o etapă de verificări în următoarele câteva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *