Skip to content
Europa

Primele victime ale celor 154 de incendii din Grecia. Armata a trimis tancuri su rezervoare de apă

Twitter

Grecia este sub cod roșu de incendii de vegetație, iar ordinele de evacuare se succed fără oprire. Pompierii luptă în acest moment cu aproape 100 de focare active în Attica, Peloponez şi Evia. Locuitorii Atenei sunt sfătuiţi să nu iasă din case din cauza fumului.

Ca într-un coșmar din care nu se pot trezi, locuitorii din nordul Atenei, au primit noi ordine de evacuare, după ce flăcările au reizbucnit. Şi turiștii români din zone neafectate de incendii, precum Thasos, au primit alerte pe telefon să fie precauți.

Cel puțin 16 persoane au fost rănite în lupta cu flăcările, iar un pompier și un voluntar au murit încercând să stingă incendiile. 500 de persoane au fost evacuate cu feribotul.

În Limini, localitate aflată într-un dintre regiunile afectate, 500 de persoane au fost evacuate din locuințe și au fost nevoite să plece cu feribotul, pe mare, având în vedere că toate drumurile din jurul localității sunt închise, notează Digi24.

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în acest moment, la nivelul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României din Republica Elenă, Republica Turcia și Republica Italia nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură cu incendiile care afectează aceste state.

Ambasadele României la Ankara și Atena și Consulatul General al României la Izmir au primit solicitări de informații din partea unor cetățeni români cu privire la condițiile de trafic din zonele afectate de incendii.

În dialogul cu cetățenii români, reprezentanții misiunilor le-au comunicat informațiile solicitate și le-au recomandat să respecte instrucțiunile autorităților, să mențină legătura cu agențiile de turism, în situația în care deplasarea s-a efectuat prin intermediul unei agenții specializate, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență, să apeleze telefonul de urgență al misiunii diplomatice/oficiului consular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *