Skip to content
Economie Societate

Primii cartofi românești au ajuns în piețe

Cartoful este pe cale să devină o adevărată trufanda. Cartofii sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult în România, în ultimul an: față de decembrie 2017, prețul cartofilor a crescut cu 39,64%. Mai mult, de la plantație la farfurie, prețul kilogramului de cartofi aproape se triplează.

O poză făcută în piață și publicată pe un grup creat pe Facebook, denumit ”Ești din Târgul Mureș dacă…” arată cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi noi românești:

”Cartofi la 10 lei/kg. Mai ieftini sunt la McDonald’s!”/ ”Mai ieftin iesi la restaurant”/ ”Doamne fereste! Nu le este rușine să ceară așa un preț?”/ ”Asta e realitatea dar nu stiu cit mai putem rabda tot sa acceptam tot ce vor ei? Trebuie cumva sa face ceva ca altfel trebuie sa mergem slugi prin Europa! 15 lei la Cluj/ ”Din bătrâni, citez. “Prostul nu este ăla care cere, prost e ăla care da”/ ”Mai bine luăm din marfă străină că e mai ieftin”, sunt doar câteva dintre comentariile celor revoltați de prețul mult prea mare afișat de producători, scrie antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *