Skip to content
Opinii & Analize

Primul Barometru de Sănătate al României

Vorbim despre un eveniment major și unic la nivelul României, derulat sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române. Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL) și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), vor prezenta datele Barometrului de Sănătate al României în cadrul workshop-ului „Sănătatea Românilor în timpul pandemiei COVID-19”.

Evenimentul se va petrece în Aula Academiei Române, joi, 12 noiembrie, ora 10.00 și va fi transmis live on-line. Miza principală a evenimentului este prezentarea rezultatele Barometrului de Sănătate Publică (Octombrie 2020), o cercetare sociologică unică la nivel național și care evaluează percepția românilor cu privire la sănătatea lor și la sistemul de sănătate, în perioada pandemiei de COVID-19.

Problematica e amplă, întrebările esențiale și răspunsurile – deseori – surprinzătoare. Iată câteva direcții de cercetare cuprinse în Barometru de Sănătate:

  • Care ar trebui să fie prioritățile Guvernului
  • Cât de informați se consideră românii cu privire la pandemia de COVID-19
  • Cine a ajutat România în timpul pandemiei
  • Ce opinie are populația cu privire la un viitor vaccin împotriva COVID19
  • Cât de informați sunt românii și de unde își extrag informațiile
  • În ce măsură este dispusă să se vaccineze populația României
  • Care este nivelul de informare al populației cu privire la accesul la servicii medicale, medicamente inovatoare și vaccinare

Toate acestea vor fi discutate în cadrul unui workshop al cărui principal obiectiv este identificarea unor direcții strategice pentru perioada următoare, în contextul menținerii domeniului sănătății ca prioritar, atât pentru autorități cât și pentru publicul general. La evenimentul tip workshop vor participa reprezentanți la nivel înalt ai autorităților, factori de decizie, voci importante ale sistemului medical, reprezentanți ai mediului academic și ai industriei de medicamente. Informații despre eveniment vor fi transmise și reprezentanților mass-media.

Fără să intrăm prea mult în comentarii – acestea vor fi făcute cu ocazia workshop-ului în care Barometrul va fi prezentat și comentat pe larg – prezentăm, în premieră, câteva secțiuni ale celei mai ample cercetări cantitative făcută în România pe problematica sănătății publice.

PS: PsNews este partener media al acestui eveniment.

1 comentariu la “Primul Barometru de Sănătate al României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *