Skip to content
Coronavirus

Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România. În ce stare se află bărbatul

Inquam Photos / Octav Ganea

România are începând din miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 urmează să aibă loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, informează digi24.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani. Ar putea fi vorba și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România la o partidă de vânătoare.

Cazul a fost confirmat oficial în această seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro.

În ce stare se află bărbatul

Ministrul Sănătății a vorbit miercuri seară despre starea în care se află bărbatul infectat.

„Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că în urma testării făcute persoane din județul Gorj care au intract în contact cu cetățeanul italian, avem primul caz de confiramare cu coronoavirus pe teritoriu României.

Imediat după ce va ajunge la București, va intra pe schema de tratament și sperăm la o evoluție pozitivă. În prezent starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm.

„Vreau să precizez că  mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă și vom confirma rezultatele atunci când vor veni”, a încheiat declarat Costache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *