Skip to content
Coronavirus

Primul caz de infecție cu coronavirus, la Poșta Română. Directorul Horia Grigorescu anunță că oficiul poștal a fost închis pentru dezinfecție

Facebook/Horia Grigorescu
" "

Directorul Poștei Române, Horia Grigorescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a anunțat înregistrarea unui caz de contractare a COVID-19 în cazul unui angajat al instituției. Este vorba despre o casieră, salariat la Oficiul Poștal 86, din București. Horia Grigorescu a precizat, însă, că angajata nu a mai fost prezentă la serviciu din data de 26 martie, fiind în concediu pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Mai mult, directorul Poștei Române a dat asigurări că nu se va perturba în vreun fel activitatea de distribuire de prestațiilor sociale în această perioadă. „Avem în acest moment alocate persoane din alte oficii care au preluat activitatea colegilor de la Oficiul Poștal 86. Toți colegii care au intrat în legătură cu colega noastră au intrat în izolare până când cei de la DSP ne vor da instructajul aferent procedurii pe care trebuie să o urmăm zilele următoare”, a precizat acesta.

" "

Nu în ultimul rând, directorul Poștei Române a susținut că activitatea oficiului poştal a fost suspendată, timp în care subunitatea va fi supusă unui tratament de dezinfectare a tuturor spaţiilor.

„Avem o colegă casieră de la Oficiul Poștal 86, care a intrat în concediu de odihnă în data de 26 martie acuzând simptome cu privire la dureri de coloană, nu legate de COVID-19. A ajuns la Spitalul Militar, unde a stat internată și pe data de 6 aprilie a fost pregătită pentru operație, unde a fost și testată de COVID-19. Pe 7 aprilie a venit rezultatul și a ieșit pozitiv, iar astăzi a fost mutată la Spitalul Colentina.

Am luat legătura cu cei de la DSP după ce a fost testată pozitiv ca să putem lua toate măsurile necesare la nivelul oficiului poștal 86. Se suspendă activitatea serviciului la acest oficiu poștal până luni, cel mai probabil, cât efectuăm tot ceea de înseamnă dezinfectare. De luni, în principiu, se va relua activitatea aici. Asta nu înseamnă că se perturbă în vreun fel activitatea de distribuire de prestații sociale în această perioadă. Avem în acest moment alocate persoane din alte oficii care au preluat activitatea colegilor de la Oficiul Poștal 86. Toți colegii care au intrat în legătură cu colega noastră au intrat în izolare până când cei de la DSP ne vor da instructajul aferent procedurii pe care trebuie să o urmăm zilele următoare. 

Teoretic, pe calendar, în momentul de față s-au făcut 13 zile. Mâine se fac 14 zile. Noi, ca măsură de precauție, o să prelungim această perioadă de izolare până când primim răspunsul de la DSD. Niciunul nu e simptomatic. Toți sunt sănătoși. Mai mult decât atât, diriginta de la oficiul 86, din proprie inițiativă și din fonduri proprii, de pe 16 martie a achiziționat pistol de temperatură ca să îi testeze pe toți colegii de acolo. Oamenii au fost testați la acest oficiu de temperatură încă din data de 16 martie. Și colega noastră infectată cu COVID-19 este asimptomatică în momentul de față. Luăm în continuare toate măsurile de precauție”, a declarat directorul Poștei Române, Horia Grigorescu pentru PSNEWS.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *