Skip to content
Coronavirus

Primul deces al unui poliţist ucis de noul coronavirus

informatia-zilei.ro

Sindicatul poliţiştilor Europol a anunţat duminică primul deces al unui angajat MAI, decedat în ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus. Este vorba despre şeful de post din Ipoteşti, judeţul Olt. Acesta avea doar 49 de ani.

Poliţia Română este lovită de primul deces cauzat de infecţia cu noul coronavirus.
„Colegul nostru Alexandru Gibea, şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, Secţia 4 Poliţie Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri.
Iniţial a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce  starea de sănătate s-a înrăutăţit, fiind transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase„Matei Balş” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din  cauza complicaţiilor apărute, acesta suferind şi de alte afecţiuni acumulate de-a lungul carierei.
Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliţie Brebeni, cu  care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia şi fiica acestuia, cât şi soţia ajutorului şefului de post din Ipoteşti.
Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt expuşi la a fi infectaţi cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu poliţişti infectaţi, aceste informaţii nefiind date publicităţii. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, a transmis sindicatul Europol, potrivit adevărul.ro
În ţara noastră au fost înregistrate 1.410 decese în rândul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *