Skip to content
Internațional

Primul discurs public al Christinei Lagarde: BCE va revizui strategic politica monetară în „viitorul apropiat” și va monitoriza continuu ”efectele secundare” ale politicilor sale

www.armstrongeconomics.com
Noul președinte al BCE Christine Lagarde, care tocmai a susținut primul ei discurs oficial în cadrul unui eveniment de la Frankfurt, a lansat câteva mesaje-cheie: BCE va începe o revizuire strategică a politicii monetare în „viitorul apropiat”, va monitoriza continuu ”efectele secundare” ale politicilor sale și a reiterat apelul ca politicile fiscale să sprijine mai mult investițiile, scriu analiștii ING, într-o reacție la cald la discursul noului șef al Băncii Centrale Europene, scrie Hotnews.

Interesant este că Lagarde a avertizat că „o uniune monetară concentrată prea mult pe împărțirea riscurilor ar putea genera hazard moral și o încetinire a economisirii”. Această frază este, poate, o încercare de a elogia un public majoritar germanofon.

La fel de interesant este și faptul că Lagarde părea să își fi schimbat discursul chiar înainte de a urca la microfon, adăugând paragraful de introducere în ultima clipă. De asemenea, contrar lui Mario Draghi, Lagarde a părăsit pe alocuri textul speech-ului, ceea ce fostul președinte al BCE nu făcea niciodată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *