Skip to content
Opinii & Analize

Primul disident neamţ din califatul german

" "

Islamizarea Europei prin refugiaţi a atins o nouă dimensiune: Germania limitează exprimarea liberă după regulile unui stat musulman modern. Prima victimă a doamnei Merkel, mama Fatima a valorilor orientale în Europa, este moderatorul satiric Jan Böhmermann. Acesta şi-a permis pe postul public ZDF o parodie de câteva minute despre «Sultanul din Bosfor», Recep Erdogan. Ceea ce a urmat arată că noul pan-otomanism al liderului de la Ankara are mână lungă şi la Berlin, în materie de valori şi principii. Copleşită de rolul secundar al femeii în lumea musulmană, doamna Merkel s-a aruncat la picioarele lui Erdogan şi a acceptat să treacă la cratiţă. Aşa că l-a dat pe Jan Böhmermann pe mâna justiţei pentru jignirea semilunii.

Ce greşise bietul? A caracterizat nepermis de incorect politic democraţia otomană după ultimele evenimente petrecute în Bosfor: jurnalişti arestaţi, femei ciomăgite de poliţie, preşedinte-sultan megaloman. Şi unde puteau poposi angoasele dictatoriale ale orgoliosului preşedinte turc decât în sânul generos al călduroasei mame Merkel, care pune limite exprimării libere în funcţie interesele Hinterlandului? Ca să oblojească rănile prea-cucernicului otoman, filo-islamica de la Berlin a salutat ştergerea filmuleţului de pe serverul ZDF şi demararea anchetei penale împotriva unui neamţ care greşea deoarece era simpatic. În cel de-al patrulea Reich, care aminteşte duios de precedentul, umorul este intezis şi trebuie respectate valorile orientale.

" "

Cu şocurile culturale, omenirea e deja obişnuită. A asistat la încrucişarea dintre o oaie şi o capră, însă nu a mai fost martoră la împerecherea dintre un promotor al civilizaţiei, culturii, ştiinţei şi corectitudinii cu un iatagan. Ce urmează? Europa se va bulbuca nostalgică la califatul digitalizat al lui Merkel atunci când tăierea ritualică a mieilor se va face pe muzică de Beethoven şi Bayern München va avea pe tricouri un cap de oaie moartă.

Panta descendentă a demografiei germane primeşte astfel un ajutor preţios şi îi vine mănuşă Cancelarului de la Berlin. Nu numai că îşi asigură electoratul fidel de mâine (azi în azil, mâine botezat Fritz, lucrător pe bandă la Volkswagen), dar întăreşte şi avanpostul în pieţele orientale.

Dacă tot este la modă să accepţi refugiaţi, ar trebui ca România să-i ofere azil lui Böhmermann. Ne opunem valului de imigranţi orientali, dar măcar să fim omenoşi cu un pamfletar disident. Neamţul ar putea să facă la Bucureşti, în emisiunea lui Rareş Bogdan, un serial întreg despre proiectul moscheii mântuirii neamului şi ar putea să rezolve şi problema candidaturii dreptei pentru Primăria Capitalei. Căci acum e spartă în 5. Şi n-ar fi primul neamţ salvator al României…

După rigorile lui Merkel, protestul cu porci îngropaţi în terenul destinat moscheii ar duce, fireşte, la arestarea a cel puţin jumătate dintre bucureşteni. Pentru satirici, România poate fi un offshore gen Panama, cât nu avem încă Legea defăimării. O zonă de exprimare liberă a umorului, refugiu împotriva oricărei asupriri, poate primi un refugiat simpatic din cătuşele Reichului. Similar unei oaze fiscale, Bucureştiul încă nu contorizează după rigori nemţeşti valori islamice.

Pamfletarul german şi-a ales clientul nepotrivit. Era mai inspirat dacă îl caricaturiza pe preşedintele României, făcut „diletant” de Spiegel fără consecinţe penale. N-ar fi fost nicio contradicţie cu etica presei sub semilună. În timp ce Turcia trebuie să fie un aliat, România este oricum tratată ca o slugă neroadă.

 

Politolog, jurist și doctor în științe economice, cu o vastă experiență în sfera politicului, Radu Golban își expune frecvent ideile și viziunea pe probleme de politică internă și externă în forma unor lucrări științifice publicate în reviste de specialitate sau ca editorialist la PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *