Skip to content
Europa Politică

Primul eşec al României la preşedinţia Consiliului UE. Dăncilă: Nu vom obţine un acord politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii „Matinal” – Rubrica: „Apel matinal„, că un acord politic între statele membre ale Uniunii Europene în privinţa cadrului financiar multianual nu va fi finalizat în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE, deoarece nu există consens, părerile fiind divizate.

Nu (nu vom obține un acord politic), avem o abordare realistă. Am spus că sper să facem pași importanți, dar nu vom obține un acord politic pentru că există o divizare a părerilor privind acest aspect între statele membre, iar Consiliulul UE din decembrie 2018 a reliefat acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, la postul public de radio, întrebată dacă există posibilitatea obţinerii unui acord politic între statele membre UE în privinţa cadrului financiar multianual în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE.

Întrebată care este cel mai dificil dosar din mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, premierul a răspuns: „Cu siguranţă cadrul financiar multianual, pentru că de modul în care vom gestiona acest dosar vor fi avute în vedere şi celelalte politici, fie cele tradiţionale sau migraţie, azil, politica externă, tot ceea ce vom hotărâ în următoarea perioadă. Avem şi alte provocări la care trebuie să dăm un răspuns, mă refer la Brexit, la UE post-Brexit”, conform Adevărul.ro.

De asemenea, premierul a afirmat că România va face tot posibilul pentru ca cetăţenii români să beneficieze de aceleaşi dreptul după ieşirea Marii Britanii din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *