Primul eșec major pentru PSD privind migrația aleșilor locali. În ce județ au pierdut majoritatea în fața ACL

OUG privind migrația aleșilor locali adoptată de Guvern produce deja efecte importanțe în anumite județene.

Sunt zone unde PSD a înregimentat un număr importanți de aleși locali, reușind să schimbe majorități politice locale în favoarea sa.

Sunt totuși și județe unde social- democrații au pierdut majoritatea politică, după ce o serie de aleși locali au decis să se proclame independenți și în același timp să susțină ACL.

Un astfel de caz regăsim la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, formată din ACL şi foştii consilieri independenţi. La ședința de marți, noua majoritate formată în jurul ACL pare să fi aratat că funcționează. În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Județean, ACL a reușit să propună ordinea de zi pentru următoarea întrunire, în care este prevăzută schimbarea reprezentanţilor PSD din forurile de conducere ale unor societăţi din subordinea CJ. 

 Cu 17 voturi pentru faţă de 14 împotrivă s-a reuşit modificarea punctului diverse şi introducerea altui punct prin care urmează să fie schimbaţi reprezentanţii PSD din Adunările Generale ale societăţilor aflate în subordine.

Cu toate protestele preşedintelui CJ, Ion Cîlea, consilierii independenţi au votat alături de PDL şi PNL, astfel existând premisele ca membrii PSD să fie revocaţi din AGA şi CA-urile mai multor societăţi şi instituţii, iar în locul acestora să fie numiţi, potrivit liberalilor, reprezentanţi demisionari din UNPR, informează agerpres.ro.

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean s-a terminat pe un fond de tensiune, existând mai multe acuzaţii de ‘trădare’ din partea ambelor tabere.

Săptămâna trecută consilierii judeţeni ai UNPR au depus cereri la secretariatul CJ şi şi-au anunţat, în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă, statutul de independenţi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: