Skip to content
Coronavirus

UPDATE Italia anunță al doilea deces din cauza coronavirusului în mai puțin de 24 de ore

" "

UPDATE: Autoritățile italiene au anunțat, sâmbătă, că o a doua persoană infectată cu coronavirus a murit. Este al doilea deces înregistrat de Italia în mai puțin de 24 de ore și, de asemenea, este al doilea cetățean european care este răpus de virusul apărut în China. Persoana decedată sâmbătă este o femeie din regiunea Lombardia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un prim deces al unui european cauzat de coronavirus s-a înregistrat vineri seară, în Italia, unde un pensionar în vârstă de 78 de ani, Adriano Trevisan, a murit la Veneţia. În China, numărul noilor contaminări a scăzut, dar în Coreea de Sud aproape s-a dublat relatează AFP.

Adriano Trevisan a murit după ce a fost spitalizat zece zile pentru altă boală, a anunţat ministrul Italian al Sănătăţii, Roberto Speranza. După ce a fost internat, s-a descoperit că era infectat cu coronavirus.

Anunţul decesului bărbatului a provocat panică în Italia, iar autorităţile au închis locurile publice în 11 oraşe din nordul ţării.

Primul deces cauzat de coronavirus în Europa a fost cel al unui turist chinez originar din Hubei, sossit în Franţa la 23 ianuarie. Bărbatul de 80 de ani a murit la Paris, la 14 februarie.

Vineri s-au înregistrat primele cazuri de infectare în Liban şi Israel şi încă două decese în Iran (patru în total).

În Coreea de Sud, sâmbătă s-a înregistrat al doilea deces, iar numărul infecţiilor a crescut pentru a doua zi consecutiv, ajungând la 346. Dintre noile 142 de cazuri, 92 sunt legate de un spital din Cheongdo, din sudul ţării, unde în urmă cu trei săptămâni a avut loc o ceremonie religioasă a Bisericii Shincheonji a lui Iisus. Au fost contaminaţi peste 150 de membri ai acestei biserici.

În China continentală, autorităţile sanitare au anunţat sâmbătă dimineaţă 109 noi decese, în scădere faţă de numărul anunţat vineri (118). În total, au murit în China continentală 2.345 de persoane.

În scădere sunt şi infectările cu coronavirus în China: 397 de noi cazuri anunţase sâmbătă, faţă de 900 anunţate vineri. Oficial, numărul de persoane infectate în China continentală este de 76.288.

În afara Chinei continentale şi a celor două cazuri din Europa, s-au semnalat patru decese în Iran, două în Hong Kong, două în Coreea de Sud, două la bordul navei de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia şi câte unul în Japonia, Filipine şi Taiwan.

Au fost infectate cu coronavirus până acum peste 1.300 de persoane din afara Chinei continentale.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *