Skip to content
Politică

Primul lider PNL care s-a autosuspendat din partid după presiunile lui Iohannis

Unul dintre cei vizați de presiunile publice ale lui Klaus Iohannis pentru a-și depunde demisia din partid și din Parlament a decis să îi urmeze recomandările șefului său politic.

Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompatibil, a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid ca să nu-i mai dea ocazia lui Victor Ponta „să spună minciuni” referitoare la situaţia sa, adăugând însă că mandatul său de senator „merge mai departe,” până când Parlamentul „va vota pe acest subiect”, notează mediafax.ro.

„Mă autosuspend din PNL ca să nu-i mai dau ocazia lui Victor Viorel Ponta să mai repete această minciună juridică, adică faptul că sunt condamnat, cum a spus miercuri seară la dezbatere. Vreau să nu-i mai dau ocazia lui Ponta să folosească numele meu şi am decis să fac acest pas în lateral. Nu vreau să transfer această imagine către Klaus Iohannis, ţin prea mult la PNL şi la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis. Mandatul meu de senator are un curs ce merge mai departe. Senatul va vota, se pare, în viitorul apropiat legat de acest subiect. Există solicitări în Senat”, a declarat Akos Mora, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

Akos Mora a mai afirmat că în dezbaterea de miercuri seară Victor Ponta a făcut „o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni”, precizând că el nu e condamnat, cum a spus premierul, ci are „o sentinţă definitivă de incompatibilitate”.

„Am înţeles că domnul Ponta, aseară, practic a făcut o dezinformare intenţionată prin confuzie de termeni, pentru că a folosit termenul de „condamnat”, referindu-se la mine. Or, condamnarea e doar în situaţii penale. Eu n-am o situaţie de asemenea natură, ci o sentinţă de incompatibilitate, definitivă, pe altă calitate şi pe alt mandat, de consilier judeţean, nu de senator. Dacă aş avea o incompatibilitate pe calitatea de senator, mi-aş prezenta demisia a doua zi. Nu pot să-l bănuiesc pe domnul Ponta că nu cunoaşte termeni juridici. Cel care spune minciunile respective încearcă să lovească şi să păteze imaginea unui om, adică a mea, vrea să inducă ideea că am avea situaţii penale, cum are şi PSD„, a susţinut Akos Mora.

1 comentariu la “Primul lider PNL care s-a autosuspendat din partid după presiunile lui Iohannis

  1. Adica asta este in aceeasi situatie in care ar putea fi Iohannis peste putin timp. De aia nu ii zice seful lui nimic. Din punctul oricui de vedere, situatia in care este el, e tot un drac. Adica nu mai are ce cauta pe acolo. Dar vad ca problema lui e ca minte Ponta ! Interesant, ca atunci cand a fost vorba de a-l linsa pe Mircea Diaconu, legistii astia parati din PNL au facut-o imediat . Asta cica se autosuspenda. Pleaca, ba, ca asta spune sentinta, nu sa te autosuspenzi ! Si lasa tu imaginea lui Iohannis, ca si asa e varza !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *