Skip to content
Politică

Primul mesaj al ambasadorului SUA în România, după învestirea Guvernului

mae.ro
" "

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite în România, a apreciat faptul că partidele politice au ajuns la un consens pentru votarea în mod rapid a noului Guvern. Printre cei apreciaţi de diplomatul american este nominalizat şi Marcel Ciolacu, mai ales pentru modul cum a reuşit să-i mobilizeze pe cei din PSD pentru vot, scrie adevarul.ro.

„În numele preşedintelui Trump doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză pentru a răspunde la o problemă de magnitudine globală. Membrii diferitelor partide politice, în special preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care au acţionat rapid pentru confirmarea şi depunerea jurământului de către guvern, trebuie lăudaţi pentru faptul că au pus siguranţa României şi a poporului său mai presus de apartenenţa politică. Ei au dat un exemplu de leadership în circumstanţe exigente. Este nevoie de măsuri rapide şi drastice, aplicate de un guvern stabil şi concentrat asupra problemei, pentru a opri răspândirea bolii COVID-19. Sunt în joc sănătatea, siguranţa şi bunăstarea poporului român şi a lumii”, se arată într-un comunicat de presă al ambasadorului american la Bucureşti, Adrian Zuckerman.
De asemenea, diplomatul american a avut cuvinte de laudă şi pentru liderii celor două palate.„Preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Orban trebuie de asemenea lăudaţi pentru conducerea şi implementarea promptă de măsuri extraordinare menite să protejeze vieţile şi bunăstarea oamenilor. Poporul american este unit cu poporul român şi alături de acesta în eforturile noastre de a lupta împreună pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua să lucrăm împreună pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societăţile noastre, pe cei bătrâni şi pe cei bolnavi, pentru a nu ceda în faţa acestui flagel”, a completat Zuckerman.
Nu în ultimul rând, ambasadorul Statelor Unite a precizat că administraţia de la Washington va sprijini România şi în această perioadă de criză, generată de epidemia de coronavirus. „România a demonstrat încă o dată că este pregătită pentru măreţie. Liderii săi s-au ridicat la înălţimea provocării acestei noi crize şi au pus România şi românii pe primul plan. Acest lucru exemplifică integritatea şi hotărârea care au transformat România într-o parte crucială a comunităţii economice, sociale şi politice a Europei. Românii nu au prieten mai bun decât Statele Unite ale Americii, care vor sprijini România la fiecare pas. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe români şi să-i ţină în siguranţă şi sănătoşi!”, conchide Zuckerman.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *