Skip to content
Politică

Primul mesaj al lui SRS din spatele gratiilor. Cum poate fi reformată România după prezidențiale

" "

Fostul senator PNL, Sorin Roșca Stănescu, încarcerat de curând după ce a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol, a transmis primul mesaj public din spatele gratiilor.

”Se insala amarnic cine si-a imaginat ca, tragandu-mi un glont in picior si aruncandu-ma intr-un penitenciar pentru o infractiune imaginara, ma impiedica sa gandesc. Si sa ma exprim. Sa ma exprim in tara care, asa cum am aflat astazi, are cei mai multi ofiteri de securitate pe cap de locuitor”, și-a început SRS editorialul.

" "
" "

Fostul ziarist a lansat public câteva întrebări cheie legate de ce se va întâmpla cu justiția după ce regimul Traian Băsescu va lua sfârșit, după alegerile din această toamnă.

”Cine intoarce cheia Justitiei pentru a o reseta, daca ne vom afla in cealalta ipoteza? Si anume, in ipoteza in care va exista vointa politica de a avea, in viitor, procurori si magistrati cu adevarat si in totalitate independenti in raport cu politicienii? Cum se va vindeca Justitia in zonele in care a fost atinsa de tumoare? Care este indiciul ce ne va indica directia in care ne indreptam? Cum vom sti?”, se mai întreabă SRS.

La această întrebare, fostul senator PNL răspunde că ”nu este complicat de raspuns la aceasta intrebare. Prima conditie, conditia fundamentala, este ca in viitor niciun judecator si niciun magistrat sa nu mai poata depinde, in ceea ce priveste cariera lui, de niciun politician.

Ceea ce inseamna ca, daca aceasta schimbare de regim nu este doar o schimbare de stafeta, foarte repede, printr-un simplu act normativ, se va putea decide ca toti judecatorii si toti procurorii, indiferent de functia detinuta, toate conducerile din Justitie si din marile parchete sa fie decise, exclusive, de Consiliul Superior al Magistraturii. Fara ca prim-ministrul versus ministrul Justitiei sa mai poata propune ceva.

Fara ca viitorul presedinte al Romaniei sa mai aiba un cuvant de spus. Daca se va intampla asa, vom sti inca din primele luni ale anului viitor. Daca nu, atunci ne vom plasa doar in prima ipoteza. Si, cel mult, vom asista la acte de razbunare. In niciun caz de justitie.”

Încercând să aducă precizări privind situația în care se află din punct de vedere juridic, SRS explică tranșant următoarele: ”daca exista persoane care inca au dubii in ceea ce ma priveste, fac in cele ce urmeaza, in mod succint, cateva precizari asupra carora nu voi mai reveni, intrucat am alta treaba decat sa ma uit la glontul din picior.

Am fost condamnat, fara absolut nicio proba, pentru ca as fi obtinut “informatii privilegiate”, pentru ca as fi facut parte dintr-un grup criminal organizat, cu care am facut cunostinta abia in penitenciarul Rahova, mi-a fost schimbata incadrarea, fara sa ma pot apara, in ultimul minut al procesului, ceea ce constituie o grava eroare, intentionata sau nu, sunt in inchisoare pentru o fapta care, daca s-ar fi produs, ar fi fost prescrisa si nu exista nicio paguba creata de mine sau de asa-zisul grup organizat.”

2 comentarii la “Primul mesaj al lui SRS din spatele gratiilor. Cum poate fi reformată România după prezidențiale

  1. Daca RELU FENECHIU , ar fi facut un comentariu dupa poza prezentata—USL–nu e PDL si nici JANDARM NU E cu distinsul SRS care nu a vrut sa UDREASCA bine (poate repara in aceasta seara rares si bogdan )— ar fi spus mai multe adevaruri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *