Primul ministru al Franței avertizează: „Suntem o țintă. Vor fi atacuri cibernetice în timpul Jocurilor Olimpice”

Sursă foto: X / Gabriel Attal

Gabriel Attal, premierul francez, avertizează că în timpul Jocurilor Olimpice care încep vineri 26.07 a.c., cu ceremonia de deschidere, Franța va fi victima atacurilor cibernetice. Potrivit premierului francez, Gabriel Attal, aceste amenințări „privesc Franța cu atât mai mult cu ocazia acestor Jocuri Olimpice și Paralimpice”.

„Suntem o țintă, vor exista atacuri cibernetice. Provocarea este să le limităm, cât mai mult posibil”, a explicat Attal. Potrivit acestuia, amenințările „privesc Franța, în orice moment, dar, cu atât mai mult, cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice”.

25 de încercări de destabilizare prin manipularea dezinformarii

„Riscul zero nu există, ne așteptăm la atacuri cibernetice, provocarea este să ne pregătim cât mai bine posibil pentru a le limita (…) iar în ultimele luni au fost 25 de încercări de destabilizare prin manipularea dezinformarii identificate de serviciile noastre,” a explicat Gabriel Attal.

 

Foto Intrinsec

Pentru a proteja împotriva acestor atacuri, Gabriel Attal a ținut să salute munca desfășurată de echipele ANSSI în colaborare cu DGSI și DGSE, sub autoritatea Secretariatului General pentru Apărare și Securitate Națională.

„Sunt 500 de entități publice și private implicate în organizarea Jocurilor Olimpice. Acestea au fost pregătite, instruite, testate. Pentru a asigura securitatea cibernetică agenții Anssi  s-au deplasat la fața locului pentru a efectua teste”, conchide Attal.

„De zece ori mai multe” atacuri cibernetice decât în ​​Tokyo

Considerate „cele mai critice” site-urile de găzduire a evenimentelor, rețelele de energie și apă, precum și cele ale autorităților locale, vor fi cele mai monitorizate în timpul Jocurilor Olimpice, a spus Gabriel Attal, premierul demisionar.

Declarația premierului Attal vine la câteva zile după ce ANSSI (Agenția Națională de Securitate a Sistemelor Informatice) s-a declarat „încrezător” în fața amenințărilor cu atacurile cibernetice, dar fără a garanta că toate aceste atacuri ar putea fi evitate.

Directorul de tehnologie pentru Paris 2024, Bruno Marie-Rose, se așteaptă la „de la opt până la zece ori mai multe atacuri cibernetice” decât la Jocurile Olimpice de la Tokyo unde, organizatorii au susținut că au suferit peste 450 de milioane de atacuri cibernetice.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: