Skip to content
Internațional

Primul obiectiv al lui Boris Johnson dacă ajunge premier al Marii Britanii: Obţinerea unui acord comercial cu Statele Unite

Boris Johnson, principalul candidat pentru a o înlocui pe Theresa May în frunta guvernului britanic odată cu plecarea acesteia la finalul lui iulie, a anunţat că va negocia cu preşedintele american Donald Trump încheierea unui acord comercial cu Statele Unite odată cu finalizarea Brexitului.

Soluția sunt Statele Unite. Dacă obținem un acord comercial vom ajunge pe piață pentru alte înțelegeri. Acest lucru încurajează alte state să realizeze că suntem serioși„, a anunţat Boris Johnson, potrivit Reuters, citat de B1.

Fostul primar al Londrei şi fost ministru de Externe al Regatului Unit, Boris Johnson a subliniat că va efectua o vizită oficial în Statele Unite, dacă va deveni premier, pentru a se asigura că obţine o înţelegere până pe 31 octombrie când trebuie să fie finalizat Brexitul.

Boris Johnson este favorit cert în faţa lui Jeremy Hunt, actualul ministru de Externe britanic, pentru a prealua postul de premier în cursa internă a Partidului Conservator, declanşată după ce Theresa May şi-a anunţat demisia pe fondul blocajului privind Brexitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *