Skip to content
Politică

Primul partid care și-a anunțat candidatul la Primăria Sectorului 5. Cum arată tabloul momentului

Inquam Photos / Octav Ganea

USR lansează luni candidatura lui Alexandru Dimitriu (41 de ani) pentru postul de primar al Sectorului 5 din București, potrivit unui anunț oficial. Avocat, doctor în drept, Dimitriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiției în mandatul lui Stelian Ion și este consilier local în sector. Dimitriu deține un apartament, un teren și două locuri de parcare în București, precum și un autoturism Audi din 2014, potrivit declarației sale de avere. Este acționar în compania Editura Path SRL.

Alexandru Dimitriu/ Sursa foto: b1.ro

Cum arată tabloul momentului

Alexandru Petrescu, fost ministru și vicepreședinte PSD Sector 1, s-a retras din competiția internă a PSD pentru postul de candidat la Primăria Sectorului 5, au precizat surse politice pentru PS News. În competiția internă a social-democraților au rămas, însă, Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, Horia Constantinescu, președintele ANPC, dar și Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, arată sursele citate.

Totodată, potrivit surselor citate, PSD comandă un studiu sociologic pentru a vedea impactul candidaturii fiului edilului Piedone, Vlad Popescu Piedone (deputat PPU-SL).

Vlad Popescu Piedone/ Sursa foto: Facebook

De cealaltă parte, liberalii nu au o decizie clară în acest moment. Surse liberale susțin că, în prezent, pe masa organizației PNL Sector 5, sunt două nume: fostul viceprimar Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit recent în sânul PNL și generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei.

Virgil Bălăceanu/ Sursa foto: Newsweek Romania
Dan Croitoriu/ Sursa: News.ro

Vicepreșdintele PNL, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat luni că partidul va avea un candidat propriu la alegerile locale parțiale din Sectorul 5, iar acesta urmează să fie desemnat după câteva analize și studii sociologice.

„Cu siguranță PNL va avea un candidat la Primăria Sectorului 5. Urmează să facem câteva analize, studii sociologice, la nivel de partid. Vreau să vă amintesc că au fost doar câteva procente care au făcut diferența între câștigător și candidatul nostru la sectorul 5, la alegerile locale din 2020, iar acest lucru ne oferă o perspectivă bună pentru alegerile parțiale ce urmează să fie organizate aici”, a declarat Robert Sighiartău, la Digi 24.

CITIȚI ȘI: Aglomerație de candidați pentru Primăria Sectorului 5. Cine se luptă pentru post de la PSD și ce variante ia în calcul PNL

Alegerile la 5 vor fi organizate primăvara viitoare, peste 9-12 luni, potrivit unor surse politice. Decizia îi aparține Guvernului

Amintim că atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *