Skip to content
Societate

Daniel Dines, afaceristul român care donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

YouTube

Daniel Dines, cofondator și CEO al UiPath, a promis un milion de euro din partea companiei pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame, devenind astfel primu român care donează această sumă în cauza care a mobilizat oameni din toată lumea, a relatat B1.

UiPath îi datorează multe lucruri Franței și culturii franceze. Este timpul să-i dăm ceva înapoi Franței. Din partea UiPath, aș dori să ofer un milion de euro pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame”, a spus Daniel Dines la evenimentul #UiPathTogether din Paris, potrivit paginii sale de LinkedIn.

UiPath este un startup ce produce software de învățare automată și are 2.100 de clienți în momentul de față, printre care și Armata Statelor Unite, IRS din Statele Unite, NASA, Departamentul de Veterani de Război din SUA și alte agenții guvernamentale. Potrivit TechCrunch, UiPath, primul „Unicorn” românesc, primește zilnic oferte de investiție.

Daniel Dines este cofondator și CEO al UiPath, un startup de pe segmentul de automatizare a proceselor, primul unicorn românesc.

Daniel Dines a terminat Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1997, iar cu un an înainte a început să lucreze în cadrul companiei Crinsoft.

După aproape cinci ani, s-a angajat ca inginer de dezvoltare software în cadrul gigantului american Microsoft. A petrecut o perioadă în SUA, apoi s-a gândit să se întoarcă în ţara natală şi să înfiinţeze o firmă; a pus astfel bazele unei companii de dezvoltare de software specializate în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing.

La un interviu, când voia să recruteze angajaţi, în 2005, Daniel Dines l-a cunoscut pe Marius Tîrcă, care s-a angajat la companie pe vremea când era student la Politehnică. Precum şi alţi mari antreprenori americani, Dines a lucrat alături de alţi câţiva oameni într-un apartament din Bucureşti, echivalentul legendarului garaj din Silicon Valley, la tehnologia care avea să definească start-up-ul UiPath.

Au lucrat opt ani la primul produs şi în 2013 au încheiat primul mare contract, un client din India, o companie de BPO (Business Processes Outsourcing).

1 comentariu la “Daniel Dines, afaceristul român care donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

  1. URAAA!!!_Domnul Boc cu galeria din Cluj poarta noroc echipei noastre de tenis si s-a hotarat sa plece in Franta.FELICITARI d-le Boc sunteti un roman cu suflet mare!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *