Skip to content
Politică

Primul român care a votat pentru noul președinte: ”Nu mai vreau să o văd pe mama plângând”

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început deja.

La această oră, în diaspora, s-a deschis deja prima secţie de votare.Este vorba de o secție de votare din Noua Zeelandă, cea de la Auckland.

 Primul român care a votat este Dan Coroian-Vlad. Imediat după ce și-a exercitat dreptul la vot, românul a transmis un mesaj pe o pagină de socializare:

”6.45 am Auckland, New Zealand. E 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru că sunt primul român din lumea asta care are șansa și privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, aroganței, anormalului. Stau în fața secției de votare și mă întreb de ce mă trece scrisul. E disperarea de a mă vedea furat, din nou, de speranța că țara mea o să meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea să aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se află pe drumul bun). Nu vreau să îmi pierd limba, „I Love You” dă bine numai în filme.

Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea și casa pe malul marii în favoarea prietenilor de o viață, Clujului, familiei… Nu „vreau o țară ca afară”. Vreau doar un pic de normalitate și certitudinea că nu ne îndreptam din nou în direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț în favoarea unui trai decent. Gata, hai că-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot”, a scris el, pe pagina de socializare, potrivit Digi 24.

2 comentarii la “Primul român care a votat pentru noul președinte: ”Nu mai vreau să o văd pe mama plângând”

  1. Dan Coroian-Vlad, mai bine stateai acasa, si altii ca tine … Habar n-aveti ce e pe aici, stiti doar franturi, din auzite, dar ne hotarati noua soarta, fara ca sa o impartasiti si voi, voi stand acolo, cu cei pe care noi nu-i votam, si noi aici, cu cei pe care ii votati in necunostinta de cauza …

  2. Nenorocitul asta asta a scris mai mult pe facebook si s-a pozat cu buletinul de vot aratand degetul din mijloc. Din pacate asta este ce exportam de ani buni, cu cateva exceptii. Fa-ne un serviciu si nu mai calca inapoi mizerie ce esti !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *