Skip to content
Politică

Primul șah la Trump vine chiar de la Pentagon

youtube.com

Primul șah la republicanul Donald Trump (președintele ales al Statelor Unite ale Americii) vine chiar de la Pentagon (Ministerul Apărării din SUA).

Statele Unite continuă să-şi întărească prezenţa militară în Europa pe baza planurilor în vigoare, indiferent de intenţiile viitoare ale preşedintelui ales, Donald Trump, a anunţat Pentagonul, scrie Mediafax, citând presa străină.

Donald Trump, care urmează să preia funcţia de preşedinte al Statelor Unite în luna ianuarie, a provocat temeri în rândul statelor europene, după ce în timpul campaniei electorale a promis că Washingtonul va condiţiona respectarea angajamentelor asumate în NATO în funcţie de contribuţiile statelor membre la Alianţa Nord-Atlantică.

În luna februarie, SUA urmează să înceapă desfăşurarea unei noi brigăzi în Europa, astfel ridicând numărul bigăzilor americane pe continentul european la trei.

„Executăm planurile aşa cum au fost ele concepute împreună cu aliaţii noştri din NATO. Lăsăm următoarea administraţie să-şi prezinte alegerile în ceea ce priveşte politicile”, a declarat Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Noua brigadă urmează să participe la un exerciţiu militar în Polonia, înainte de a detaşa companii în Bulgaria, România şi statele baltice.

Amintim că, în timpul campaniei electorale, Donald Trump l-a lăudat pe președintele rus Vladimir Putin, a criticat atitudinea lui Barack Obama faţă de Rusia şi a declarat că doreşte să îmbunătăţească relaţiile cu Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *