Skip to content
Sănătate

Primul spital care nu mai are urgențe Covid. Medic: „Ar fi o greșeală să ne relaxăm”

Bucuresti FM

Medicii din spitalele de urgenţă încep să respire. Numărul pacienţilor a scăzut sub o mie, în toată ţara, dar cel al deceselor rămâne ridicat. Este exemplul Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, unde în ultimele două luni au murit 194 de pacienţi Covid, faţă de 19, în tot anul trecut. Este primul spital în care Urgenţa este goală și se face acum igienizarea pentru a fi primiţi şi pacienți cu alte afecțiuni.

Angajații spitalului au început deja să facă igineizarea întregii Unități de Primire Urgențe și urmează că tot acest spaţiu să fie reîmpărţit în zonă verde și zonă roşie, pentru că până acum, din cauza numărului mare de pacienți , toată zona această era destinată numai pentru pacienții cu Covid.

Reprezintă o uşurare pentru sistem, că putem să ne desfășuram activitatea ceva mai bine și colegii care s-au luptat în perioada asta respiră„, a declarat Florian Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni.

În valul 4 al pandemiei holurile unităţii de primii urgenţe de la Spitalul Bagdasar erau pline iar pacienţii trataţi pe scaune, informează digi24.ro.

După fiecare rău trebuie să vină şi o perioadă de bine. Dacă vom continua să ne vaccinăm probabil că vom beneficia de aceasta stare de normalitate„, spune și Amalia Hangiu, medic șef UPU.

Medicii spun asta cu rezerve. Le e teamă că numărul infectărilor ar putea creşte din nou: „Acestea sunt concentratoaerele pe care le-am primit, în număr de zece, și aș vrea să le mai păstrăm o perioadă să vedem cum vor evolua lucrurile”.

O greşeală enormă ar fi să ne relaxăm cu toţii şi să credem că acest val şi această criză au trecut. Am în continuare 30 de pacienți în ATI covid, ieri au fost 19 decedați”, explică managerul de la Bagdasar Andi Nodiţ.

În România au murit până acum peste 53 de mii de pacienți COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *