Skip to content
Coronavirus

Primul sport din România care se declară învins de coronavirus: Sezon încheiat, titlul acordat

Pe când şefii fotbalului caută soluţii şi date disponibile pentru reluarea meciurilor pe teritoriul ţării, conducătorii unei alte federaţii au depus armele, considerând că lupta cu pandemia nu poate fi câştigată în viitorul apropiat.

În România, prima federaţie care a depus însă armele, cel puţin pentru acest sezon, e cea de volei. Forul care conduce acest sport a declarat stagiunea încheiată. Drept urmare, formaţia aflată pe primul loc, Alba Blaj, a fost declarată campioană la feminin, iar la masculin titlul a ajuns la Arcada Galaţi.
„Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, starea de urgenţă se întindea până în aprilie, ce rost avea să mai aşteptăm? E în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente, nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis, iar echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare“, a spus pentru news.ro Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *