Skip to content
Politică

Primul subiect major unde Udrea se desparte complet de Băsescu

Candidatul PMP la prezidențiale, Elena Udrea, a explicat într-un interviu acordat dcnews.ro faptul că are puncte de vedere opuse cu președintele Traian Băsescu atunci când vine vorba despre subiectele Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist.

Elena Udrea s-a poziționat ferm împotriva proiectului Roșia Montană și a exploatării gazelor de șist, precizând că este „mai ecologistă de fel”. De-a lungul timpului, Traian Băsescu a fost printre cei care au susținut exploarea acestor resurse de subsol.

Cred că România este datoare să își valorifice resursele pe care le are, dar nu cu orice preț. (…) Eu sunt de felul meu mai ecologistă și spun că la Roșia Montană, spre exemplu, dacă motivul este că trebuie să dăm de muncă oamenilor de acolo, și eu cred că trebuie să dăm de lucru oamenilor din zona Roșia Montană, trebuie să găsim o soluție.

Dar ai exploatarea lemnului din care poți crea locuri de muncă, ai turismul din care poți crea locuri de muncă. Câtă vreme există un minim risc de mediu pentru exploatarea de la Roșia Montană prin cianurare, sunt categoric împotriva acestei exploatări. În același timp, guvernarea trebuie să fie responsabilă. (…) Pungeștiul – dacă există un minim risc pentru cetățenii care locuiesc în zona în care se dorește exploatarea gazelor de șist, dacă este un minim risc pentru mediu, sunt categoric împotriva acestei exploatări”, a precizat prezidențiabilul PMP la dcnews.ro.

„Deci momentan sunteți împotriva RMGC și a gazelor de șist?”, a intervenit jurnalistul DCNews.

„Categoric! Cât timp există riscuri pentru mediu, categoric! Dar trebuie să dăm oamenilor alternativa locurilor de muncă”, a replicat Udrea.

„E prima temă în care sunteți în opoziție cu Traian Băsescu, nu v-am mai auzit. Eu nu-mi aduc aminte de alte teme”, a continuat Val Vâlcu.

„Ca să vedeți! Eu tot spun că mai am și opinii care nu sunt ca ale președintelui”, a adăugat Elena Udrea.

1 comentariu la “Primul subiect major unde Udrea se desparte complet de Băsescu

  1. Acum cand toata lumea zice ca basescu a declarat ce a declarat pentru tine , tu incerci sa dovedesti ca nu e asa, vaiii vaiii , prosti ne mai credeti !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *