Skip to content
" "
Politică

Primul termen în procesul de corupţie al lui Oprişan, amânat. Prima reacție a liderului PSD

Primul termen la Curtea de Apel Cluj al procesului de corupție a vicepreședintelui Partidului Social Democrat, Marian Oprişan, a fost amânat, vineri, după ce în primă instanţă liderul social-democrat a fost achitat, dar sentinţa a fost atacată de procurorii anticorupție, potrivit b1.ro.

“Parchetul (DNA – n.r.) a fost cel care a contestat decizia dată de prima instanţă de judecată, iar Curtea de Apel Cluj va analiza acum acest dosar, iar sentinţa pe care o vor da magistraţii de aici va fi definitivă. Noi vom avea, clar, o atitudine de apărare, dar nu ştim încă dacă vom aduce martori sau probe noi, vom vedea la termenul următor. Termenul de astăzi (vineri – n.r.) a fost amânat pentru că unul dintre inculpaţi a cerut acest lucru, astfel de amânări pot fi cerute doar la primul termen al procesului. La termenul viitor va începe efectiv judecata”, a declarat avocatul lui Oprișan, Gheorghiță Mateuţ.

În același timp, vicepreședintele PSD a declarat, pe holul Curții de Apel Cluj, că speră ca justiția să-și facă treaba.

“Nu mă aştept decât la un singur lucru, am încredere în puterea judecătorească, adică în magistraţii judecători care sunt garanţii statului de drept, că se va face dreptate. Acuzaţiile care mi se aduc sunt neadevărate, aşa cum am spus-o, o repet, acest proces, acest dosar, a plecat pe premize politice sută la sută, la ordinul fostului preşedinte Traian Băsescu, dat PNA-ului public în anul 2005”, a declarat Marian Oprişan pe holul Curţii de Apel Cluj, potrivit b1.ro.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *