Ministerul Transporturilor Primul tren din „setul Alstom” va circula din decembrie

Sursa foto: ARF

Primul tren de călători din setul contractat cu Alstom va circula de la sfârşitul lunii decembrie 2023 pe liniile ferate româneşti, dacă nu apare nimic neprevăzut, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ionuţ Săvoiu.

„Pe baza informaţiilor noastre, avem certitudinea că în decembrie, pe liniile ferate româneşti, va circula primul tren din setul contractat cu compania Alstom şi sperăm noi să nu apară nimic neprevăzut între timp. În paralel se vor desfăşura şi testele şi sperăm să intrăm în planul de livrare pe producţia de serie începând de la anul. Ceea ce este important este faptul că a fost încredinţat, practic, primul tren pe ruta Bucureşti-Constanţa către compania de călători CFR Călători”, a afirmat secretarul de stat, în marja Summitului Zilelor Feroviare, eveniment organizat de Club Feroviar, în parteneriat media cu Agerpres, Jurnalul de Afaceri şi Railway.

Săvoiu a precizat că tipul acesta de ramă este certificat în Uniunea Europeană, iar trenurile vor fi deja testate înainte de aducerea lor în România.

„Trenurile deja vor fi testate. Deci, în primul rând, tipul acesta de ramă este certificat în Uniunea Europeană şi înţeleg că se fac teste în fabrică şi teste pe un poligon din Europa. Practic, trenurile vin deja testate, urmează doar aici, în România, să se facă verificarea conformităţii cu sistemul feroviar românesc”, a subliniat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: