Skip to content
Sport

Primul trotuar din lume pentru utilizatorii de smartphone-uri

Oamenii din oraşul chinez Chongqing care nu-și pot desprinde ochii de telefon au privilegiul de a se bucura de o bandă numai a lor pentru a utiliza smartphone-urile în timp ce merg pe stradă.

Culoarul dependenţilor de smartphone de pe trotuar este separat cu o linie albă de restul trotuarului, iar cuvântul „telefon mobil” este scris pe pavaj pentru a sublinia că acea bandă le este destinată celor ce nu se pot despărţi de telefon.

Dependenţa de smartphone a început să devină o problemă importantă în China, iar iniţiativa a apărut ca răspuns la această problemă, scrie Mediafax.

Ideea a fost preluată de pe National Geographic, care a prezentat un astfel de proiect într-unul din programele canalului său la începutul acestui an. Programul a arătat că un număr redus de persoane au folosit respectivul culoar atunci când butonau telefonul mobil în timp ce mergeau.

Cu toate acestea, autorităţile chineze consideră că marcajele le reamintesc pietonilor că cel mai bine este să nu folosească telefonul în timp ce merg, potrivit sursei citate.

china telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *