Skip to content
Europa

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a început în Muntenegru, unde Milo Djukanovic candidează pentru un al treilea mandat

www.theparliamentmagazine.eu

Locuitorii Muntenegrului sunt aşteptaţi la urne duminică, pentru a alege noul preşedinte al ţării, în condiţiile în care actualul preşedinte Milo Djukanovic participă la cursa electorală alături de alţi şase contracandidaţi, printre care patru membri ai taberei pro-sârbe, informează dpa.

Secţiile de votare din această ţară din Balcani, ţară membră NATO, cu circa 625.000 de locuitori, s-au deschis la orele locale 07:00 (06:00 GMT), iar primele rezultate sunt aşteptate în noaptea zilei de luni.

Este aşteptat ca rezultatul final al acestor alegeri prezidenţiale să fie decis pe 2 aprilie, în confruntarea dintre primii doi plasaţi ai cursei din această duminică.

Djukanovic a deţinut funcţii-cheie în guvernul Muntenegrului în cea mai mare parte a ultimilor trei decenii. El a deţinut şase mandat de prim-ministru, începând din 1991. Câştigarea actualelor alegeri îi va aduce un al treilea mandat prezidenţial.

Milo Djukanovic a reorientat ţara sa în mod ferm spre Occident, Muntenegru devenind în 2017 membru al NATO. Totodată, el a rupt tradiţionala loialitate a ţării sale faţă de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *