Primul zbor direct către SUA, cu plecare din România după 20 de ani. Zborul a avut ca destinație New York

Flag SUA
Sursa foto: Pixabay

Primul zbor direct către SUA a fost efectuat vineri dimineață, după 20 de ani de pauză. Zborul cu numărul H4101 a decolat de pe aeroportul Otopeni cu destinația New York.

Acesta este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330, cu înmatricularea românească YR-KID, este așteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.

Odată cu lansarea rutei între București și New York, HiSky devine singura companie privată, din istoria aviației românești, care operează zboruri programate către Statele Unite ale Americii și primul operator aerian care introduce în programul regulat această destinație, după sistarea zborurilor companiei naționale, în anul 2003.

Pentru zborul inaugural, la manșa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA, se află chiar directorul general al companiei HiSky, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experiență de peste 20 de ani.

„Alături de pasagerii pe care îi avem la bord pentru zborul către New York, trăim, astăzi, un moment remarcabil, iar ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. Suntem extrem de onorați să fim compania care reușește să îndeplinească această dorință a pasagerilor din România și din diaspora. Le mulțumim tuturor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, în ultimii trei ani, pe rutele din Europa. Asta ne-a oferit curajul și energia de a îndrăzni să visăm la călătorii peste ocean și, iată că, după multă muncă, decolăm, pentru prima dată, către New York. După realizarea de astăzi, următorul vis, pe care sunt convins că îl vom îndeplini curând, este să aterizăm la New York cu primii pasageri români care pășesc pe pământ american, fără viză”, a declarat Iulian Scorpan, CEO Hisky.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: