Principalele acțiuni europene au încheiat primul trimestru din 2024 cu o creștere de aproximativ 6,8%

Sursă foto: Unsplash

Principalele acțiuni europene au încheiat joi primul trimestru din 2024 cu o creștere de aproximativ 6,8%, în condițiile în care datele recente privind inflația continuă să arate că presiunea creșterii prețurilor se reduce, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis joi în urcare cu 0,23%, după ce a atins încă un maxim istoric în martie – depășind 513 de puncte în timpul sesiunii, scrie News.ro.

A fost cel mai bun trimestru din ultimul an pentru acest indice, conform datelor Lseg, și cea mai bună lună din decembrie 2023.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,01%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,26%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 0,03%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,33%.

Bursele vor rămâne închise pentru Vinerea Mare și prima zi a Paștelui, majoritatea tranzacțiilor din regiune urmând să fie reluate marți.

Acțiunile companiilor de turism, care au condus câștigurile pe parcursul zilei, au crescut cu aproximativ 0,95%, în timp ce titlurile companiilor de utilități au scăzut cu 0,5%.

Acțiunile JD Sports Fashion au crescut joi cu până la 16%, după ce compania a emis o actualizare a previziunilor financiare care a calmat preocupările investitorilor cu privire la perspectivele retailerului.

În ceea ce privește datele economice, cifrele produsului intern brut au confirmat joi că economia Marii Britanii a intrat în recesiune în 2023, cu o contracție de 0,3% în ultimul trimestru. Între timp, agenția de statistică a Germaniei a declarat că ocuparea forței de muncă a crescut ușor în februarie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: