Principalele concluzii după ședința Biroului Politic Naţional al PNL: Strategii de campanie și situația din teritoriu

Sursa: foto Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, a afirmat că Biroul Politic Naţional al PNL a luat câteva decizii importante

Prima dintre ele este o decizie referitoare la stabilirea coordonatorilor de campanie a PNL. În ceea ce privește alegerile locale, Florin Roman va asigura conducerea echipelor de campanie. Pentru alegerile europarlamentare echipele de campanie vor fi conduse de Rareș Bogdan. Pentru proiectul prezidential, domnul Dan Motreanu va asigura conducerea staffurilor de campanie.

În legăturî cu candidaturile în județe, s-au adoptat urmîtoarele decizii: candidat comun pentru CJ Timiș din partea PSD, iar municipiul Timișoara va avea candidat din partea PNL. Organizația Brașov va avea candidat separat pentru funcția de președinte al CJ, iar la municipiu va fi susținut un candidat comun.

Pentru Bacău, s-a stabilit susținerea comună a candidatului PSD la municicpiu, iar la CJ PNL va avea propriul candidat. Pentru județele Covasna, Galați, Gorj, Sibiu s-au luat următoarele decizii:
– Stelian Olimpiu Florian – Candidat la CJ Covasna
– George Stângă candidat PNL la CJ Galați
– Atanasiu Valeriu – candidatul PNL pentru Primăria Galați
– La Gorj a fost desemnat candidat pentru funcția de președinte CJ – Ionel Iordache
– Iulian Popescu pentru Primăria Târgu Jiu
– La Sibiu – doamna Câmpeanu la CJ, domnul Adrian Bibiu la Primăria Municipiului Sibiu
– Vrancea – Dragoș Ciubotaru președinte CJ, Valeriu Resmeriță urmând să candideze pentru Primăria Focșani
– Pentru Organizația București s-au stabilit ca date pentru organizarea Consiliilor de Sector și București: 8 aprilie, consilii de alegeri pentru Sectoarele 1 și 4; 10 aprilie pentru organizarea de la PNL București

BPN a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcția de președinte al organizației și numirea unei președinte interimar în persoana domnului Vasile Blaga. S-a stabilit dizolvarea Biroului de conducere Timiș, structura interimară numită în această seară îi cuprinde pe cei 43 de primari ai organizației PNL și domnul Nicolae Robu, cei doi deputați de Timiș și ceilalți membri din această structură.

Despre situația de la Timiș

Cel mai pare păcat ar fi să individualizăm situația de la Timiș. Alin Nica este pe o altă poziție, cei 43 de primari, domnul Robu si ceilalți membrii se regăsesc in structura de conducere a PNL Timiș. Nu este ușor pentru nimeni să demită un președinte de organizație.

Acest lucru a fost fîcut pentru stabilitatea si continuitatea dezvoltării in Timiș. Orice fel de altă decizie ar fi generat situații pe care nu ni le dorim. Nu o sa fac referire la scorurile celor doi candidați. S-a decis ca reprezentantul PSD să fie candidatul comun. Organizațiile Brașov și Bacău au putut să se înțeleagă, la Timiș nu s-a putut acest lucru și din păcate a ținut de voința domnului Nica, care a si fost eliberat din aceasta functie.

Despre primarii ce l-au însoțit pe Alin Nica la partid

Este păcat să individualizam. V-am demonstrat decizia de astăzi. Întreaga organizație se găsește în cealaltă zonă de decizie politică. Ne dorim si vom avea un scor mult îmbunătățit

De ce PNL renunță la primării și CJ-uri importante în favoarea PSD

„Nu, nu a existat această situație, nu a existat nicio condiționare. Nici noi, nici PSD nu putem face asta in cadrul Coaliției. In niciun caz nu am cedat vreo candidatură din cauza presiunii si nici invers. Este vorba despre niște discuții care se bazează pe o putere de înțelegere, niște situații clare. Contează foarte mult ce se intâmplă în plan național, decât interesele unor oameni. Mereu, când există desemnări de candidați există situații când sunt nemulțumiți”, a spus Ionuţ Stroe.

PNL îl susține pe Iulian Dumitrescu?

”Noi am luat act de propunerea PNL Prahova. Analizăm situația juridică a domnului Dumitrescu, cât și performanța acestuia. Contează enorm de mult punctul de vedere al Organizației PNL Prahova. In aceasta ședința nu s-a discutat despre domnul Dumitrescu”, a mai spus Stroe.

PNL îl susține pe Mihai Tudose pentru a deschide lista?

„Mihai Tudose este propunerea PSD, nu o să fac aprecieri cu privire la candidații PSD. Mai important decât prezența unui nume pe această listă este construcția politică. O listî comună PNL-PSD asumată in mod transparent. Conteazî mai putin la Bruxelles culoarea politică. Aceasta listă poartă interesul României. Și ne dorim europarlamentari care să se bată pentru România. Susținem lista, nu ne simțim intimidați de prezenta nimănui”, a mai spus purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Despre candidații pe București

„Dacă este să ne raportăm la analizele sociologice putem vedea o crestere a candidatului comun. Se poate observa că dl Cîrstoiu a recuperat din notorietatea atât de necesară pentru această candidatură. Noi suntem siguri că aceasta constructie politică este un suport politic care dă forța necerării câștigării acestor alegeri. Timp este suficient. Cu sigurantă, Cătălin Cîrstoiu va câștiga Primăria Municipiului București. Mi-am permis să fac aceste aprecieri.

În campanie apar foarte multe sondaje, unele sunt organizate, chiar plătite de către contracandidați.
Suntem siguri că domnul Cîrstoiu va câștiga.

Sigur domnul Cîrstoiu beneficiază de o rată mare de votanți de dreapta și de stânga. Poate că pe undeva faptul că este candidat independent îl avantajează. Domnul Cîrstoiu poate capacita la maxim ambele electorate, PSD și PNL. Speranțele sunt mari, nu vă pot cuantifica, dar un om cu asemenea carierî, cu un asemenea profil public poate să recupereze orice handicap legat de lipsa notorietății police.

Suntem absolut convinși că atât PSD cât și PNL vor lucra împreună, nici pomeneală de vreun blat, veți vedea acest lucru, veți vedea primarii de sector alături de domnul Cîrstoiu și veți vedea victoria domnului Cîrstoiu”, a spus Stroe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL