Skip to content
Politică

Grevă generală de 72 de ore, în Grecia

Grevă generală de 72 de ore, în Grecia!

Mai precis, principalele sindicate din Grecia, reprezentând atât angajații din sectorul public, cât și din sectorul privat, au început vineri o grevă generală de 72 de ore, pentru a protesta față de votul din Parlament ce a vizat două proiecte de lege controversate cu privire la reforma pensiilor și impozitul pe venituri, potrivit romaniatv.net.

 

Principalele sindicate elene au informat că vor declanșa vineri o grevă generală de 48 de ore, pe lângă acțiunea de protest anunțată anterior pentru ziua de duminică.

„Toată lumea în stradă. Noile măsuri împotriva muncitorilor și împotriva populației nu vor trece”, a anunțat, într-un comunicat, confederația funcționarilor publici (Adedy).

La rândul său, sindicatul marinarilor PNO a anunțat că va organiza o grevă de patru zile, începând de vineri dimineață (3,00 GMT) și până marți (4,00 GMT), astfel că navele care fac legătura între Grecia continentală și insulele grecești vor rămâne la chei.

„Atât timp cât Guvernul ignoră societatea și nevoile sale, atât timp cât pune în practică măsuri care conduc la sărăcie, răspunsul va fi dat în stradă printr-o luptă permanentă”, a anunțat, într-un comunicat, GSEE, confederația angajaților din sectorul privat.

Decizia sindicatelor de a organiza o grevă generală vine în contextul în care Parlamentul de la Atena urmează să dezbată și să voteze în acest week-end două proiecte de lege controversate cu privire la pensii și impozitul pe venit. Reforma pensiilor prevede diminuarea celor mai mari pensii, unificarea mai multor case de asigurări, majorarea cotizațiilor și introducerea unei pensii naționale de 384 de euro pe lună pentru cei care au o vechime de 20 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *