Skip to content
Politică

Principalul beneficiar din păruiala PSD-istă. SRS: Câștigător în orice variantă! EXCLUSIV

evz.ro

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu (SRS) a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat sondajul de opinie IMAS, în care sunt prezentate cifrele principalilor actori politici.

Amintim că la postul de televiziune Digi 24, Alin Teodorescu a specificat faptul că premierul Mihai Tudose are parte de o încredere de puțin peste 23%.

Citiți și Sondaj IMAS: rezultate dramatice pentru PSD. Tudose, mai popular decât Dragnea

În acest context, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a ținut să precizeze că acesta nu are ”foarte mare încredere în sondajele de opinie, mai ales atunci când ele apar în momentele tensionate”

”Eu nu am foarte mare încredere în sondajele de opinie, mai ales atunci când ele apar în momentele tensionate cum este acesta. Gradul de încredere în partid este firesc să fie mult mai mare decât gradul de încredere în Dragnea pentru că el nu se identifică cu partidul și pentru că nu partidul, ci Liviu Dragnea s-a bâlbâit extraordinar în ultima vreme și a fost foarte nehotărât în luarea unor decizii. De aceea, este normal ca în toate sondajele PSD, care are un electorat uriaș, să fie pe locul întâi, să se plaseze la vârf, iar liderii de regulă sunt sub partid, exceptând situațiile de alegeri când unul dintre lideri candidează pentru funcția prezidențială și poate lua mai mult, dar nici atunci nu s-a întâmplat”, a declarat SRS pentru PSNEWS.RO

Referitor la faptul că  sondajul IMAS arată că Liviu Dragnea a scăzut semnificativ în sondaje, de la 30% încredere la 18%, în timp ce popularitatea premierului Mihai Tudose este peste cea a șefului PSD: 23%, Sorin Roșca Stănescu a precizat că este normal ca un premier să fie întotdeauna mai vizibil decât un șef de partid.

”Un premier este întotdeauna mai vizibil decât un șef de partid. Un premier este în prim-plan, toată lumea așteaptă fapte și lucruri de la el, pe când un lider de partid, fie el și Dragnea, trebuie să dea din coate ca să apară suficient de mult pe televizor. Eu așa îmi explic lucrurile, pe de o parte.

Pe de altă parte, e clar că premierul Tudose are o priză mai mare în partid decât avea Grindeanu, dar nu cred că a sosit momentul debarcării lui Dragnea, cu excepția situației în car Dragnea însuși se sinucide politic satisfăcând cererile lui Tudose și dându-i pe mână finanțele partidului, prin înlocuirea lui Shhaideh cu un om de casă a lui Mihai Tudose”, a mai adăugat acesta.

Totodată, în ipoteza în care duminică ar avea loc alegeri, se pare că PSD ar obţine 38,8% (față de 49% în ianuarie) din opțiunile exprimate, urmat de PNL care ar fi votat de 30,9% (față de 23% în ianuarie) dintre cei care şi-au declarat intenţia de a participa la următoarele alegeri parlamentare, arată sondajul IMAS.

În acest context, jurnalistul a precizat că Partidul Național Liberal ar putea crește și mai mult în sondaje dacă ar contabiliza toate punctele pe care le pierde PSD.

”PNL ar fi crescut și mai mult dacă nu ar fi făcut nimic. Întrucât a făcut și o serie întreagă de prostii, a crescut mai lent decât ar fi trebuit să crească. PNL este principalul partid de opoziție, unificarea s-a încheiat. Au o conducere care este aleasă de jos în sus în mod democratic. În mod normal, PNL ar trebui să contabilizeze toate punctele pe care le pierde PSD, care normal că se erodează fiind la guvernare. Din păcate nu câștigă cât ar trebui să câștige”, a declarat SRS.

Nu în ultimul rând, chestionat cine ar putea să beneficieze de păruiala politică ce are loc în interiorul PSD, jurnalistul a adăugat că:

Klaus Iohannis în orice variantă. Și varianta în care este învins Dragnea, pentru că atunci s-ar putea să ne trezim că președintele are un Guvern al lui socialist, și în varianta în care este învins Tudose. Oricum, tot scandalul acesta aduce grave prejudicii adversarilor lui Klaus Iohannis. Președintele Iohannis este în mod cert câștigător în orice variantă. Câștigător secund ar putea și și PNL„.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *