Skip to content
Politică

Principalul satelit al SUA din Orientul Mijlociu amenință cu războiul o țară vecină pe motiv de Rusia

romaniatv.net

Principala țară-satelit a SUA din Orientul Mijlociu amenință cu războiul o țară vecină pe motiv de Rusia. Citiți mai multe detalii în rândurile care urmează.

Astfel, este vorba despre Arabia Saudită, care a cerut Franţei să convingă regimul de la Doha să renunţe la achiziţia sistemului de apărare antiaerian rusesc S-400, în caz contrar Riadul fiind pregătit să acţioneze militar împotriva Qatarului, transmite sâmbătă Agerpres, citând presa din Hexagon.

Pe 5 iunie 2017, Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar, pe care l-au acuzat de susţinerea unor grupări islamiste radicale şi de apropiere de Iran. Cele patru ţări au impus apoi un embargou comercial Qatarului, care a respins acuzaţiile, denunţând o tentativă de ‘punere sub tutelă’ de către ‘cvartetul’ arab.

Pentru a ieşi din izolare, Doha şi-a înmulţit contactele diplomatice şi acordurile comerciale, militare sau tehnologice la nivel internaţional.

La sfârşitul lunii ianuarie, ambasadorul Qatarului la Moscova, Fahad bin Mohammed Al-Attiyah, a declarat pentru agenţia TASS că ţara sa poartă negocieri într-un ‘stadiu avansat’ pentru achiziţia de sisteme ruseşti S-400.

1 comentariu la “Principalul satelit al SUA din Orientul Mijlociu amenință cu războiul o țară vecină pe motiv de Rusia

  1. Qatar nu va fi niciodata prietenul Rusiei si Arabia Saudita e tot mai putin prietena SUA – de aceea au apelat la satanisti in locul agentilor; pentru ca nici SUA nu mai e SUA, e o filiala bizantin-geto-daca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *