Skip to content
Politică

Prinşi cu mâţa-n sac. Tone de carne stricată, confiscate inclusiv de la trei hypermarketuri

Prinşi cu mâţa-n sac. Mai multe tone de carne stricată au fost confiscate de către poliţişti inclusiv de la trei hypermarketuri care activează în România.

Peste 12 tone de carne degradata si depozitata necorespunzator au fost confiscate din mai multe hypermarketuri, abatoare si piete din Bucuresti si din tara, marti, de politistii din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), scrie hotnews.ro, citând surse apropiate anchetei.

Astfel, au fost confiscate 12.660 de kilograme de carne in urma controalelor efectuate, marti, de politisti din cadrul IGPR in mai multe piete, abatoare sau hipermarketuri din Bucuresti si din tara.

Printre hipermarketurile unde politistii, impreuna cu inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Animalelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, au descoperit nereguli in ceea ce priveste calitatea mai multor alimente comercializate se afla si Auchan, Cora si Carrefour.

In urma controalelor efectuate marti au fost constatate 123 de infractiuni (30 de evaziune fiscala, 42 de infractiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sanctiuni contraventionale in cuantum de 1.073.000 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 205.460 de lei.

Conform surselor citate, in cele mai multe cazuri carnea era degradata si depozitata necorespunzator. Astfel, in cazul unui abator din Giurgiu carnea expirata, refuzata de comercianti, era amestecata cu o cantitate mica de carne proaspata si scoasa din nou la vanzare. Politistii au gasit aici patru tone de carne degradata tinute in spatii frigorifice neautorizate si doua tone de carne depozitate intr-o autoutilitara.

De asemenea, in abatorul din Giurgiu lucrau 11 persoane fara forme legale. De asemenea, in cursul zilei de marti, in locatia din Giurgiu au fost sacrificate 32 de vite pentru care nu existau documente de provenienta (pasaport pentru animal, crotalii de identificare sau documente sanitar veterinare).

Politistii au mai gasit la abatorul respectiv 11 bovine vii fara crotalii de identificare si alte 53 de animale (opt ovine si 45 de bovine) fara documente de identificare, spun aceleasi surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *